p>CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, turizm çalışanlarının kışın ölü sezon dönemde işsiz kalmamaları için kanun teklifi hazırladıklarını söyledi. CHP Antalya milletvekili adayları Manavgat İlçe Başkanlığı\'nı ziyaret etti. Antalya Milletvekili Deniz Baykal\'ın şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı belirtildi. 

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Manavgat\'ta turizm sektöründe çalışan 60 bin sektör elamanına müjde verdi. Türkiye\'de deniz, kum ve güneş turizmi kapsamında 360 bin turizm çalışanının bulunduğunu belirten Budak, bunların çoğunluğunun Antalya\'nın Gazipaşa ile Kaş ilçeleri arasında turizm hizmeti veren otellerde istihdam edildiğini söyledi. 
Sahil turizminin başta Antalya olmak üzere Muğla ve kısmen İzmir\'in belirli alanlarında 6-7 ayla sınırlı olduğunun altını çizen CHP Antalya Milletvekili, \"Ölü sezon diye tabir edilen dönemde 360 bin turizm çalışanı yeni sezonda oteller açılıncaya kadar 5 ay işsiz kalıyor. İşsiz kaldıkları için 5 ay evlerine ekmek götüremiyorlar. Biz bununla ilgili Meclis\'te kültür ve turizm bakanının cevaplaması için soru önergesi vermiştik. Kanun teklifi hazırladık. 1 Kasım\'da iktidara geldiğimizde turizm çalışanları için kanun çıkaracağız. Böylece turizm çalışanları 5 ay işsiz kalmayacak. Kanunla ilgili tüm çalışmalarımızı tamamladık. Kışın otelleri açık tutarak turizm çalışanlarının işsiz kalmasının önüne geçeceğiz.\"diye konuştu.
Mevsimlik tarım işçilerin Rize\'de çay, Giresun\'da fındık, Antalya\'da portakal ve pamuk topladığı için sigortalarının olmadığının altını çizen Budak, CHP iktidarında tüm mevsimlik tarım işçilerini sigortalı yapacaklarını ifade etti. 
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen de her fırsatta milli iradeye saygı diyen iktidarın, 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan milli iradeye saygı göstermediğini söyledi. 
Esen, halkın 7 Haziran seçimlerinden ders çıkarmayan AK Parti\'ye 1 Kasım seçimlerinde kırmızı kart göstererek gereken cevabı vereceğinin altını çizdi.