HABER - Gazete Alanya

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Milletvekili Çetin Osman Budak, Milletvekilleri Cavit Arı, Aydın Özer, Rafet Zeybek, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Alanya’ya geldiler. CHP’li heyet Alanya ilçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldiler. CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın karşıladığı CHP’li isimler adına basın mensuplarının sorularını il başkanı Ahmet Kumbul yanıtladı.

İlçe İlçe ziyaret turuna çıktıklarını belirten Kumbul, “Biz bütün ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün de Gazipaşa, Alanya ve Manavgat ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Gazipaşa’da hem belediye başkanımıza hayırlı olsun dedik hem de CHP İlçe Örgütümüzü ziyaret ettik, üyelerimize teşekkür ettik. Tarım fuarını vekillerimiz dolaştılar, biz İYİ Parti’ye uğradık ve Alanya’ya geldik. Burada da ilçe örgütümüzü ziyaret ederek, üyelerimizle bir araya geleceğiz. Büyükşehir’in kazanılmasında ciddi katkı koyan, sahada çalışan bütün üyelerimize teşekkür edeceğiz ve onların sorularını alacağız. Soruları cevaplayıp Manavgat’a geçeceğiz.” dedi.

‘DAHA FAZLA ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNİ GÖRDÜK’

CHP’nin Antalya ve Alanya’da aldığı sonuçları değerlendiren Kumbul, “Türkiye’de 4 ilde tam anlamıyla ittifak sağlandı. Bunlardan birisi Antalya. 19 ilçemizde de ortak adaylar çıkardık. Ortak meclis listeleri çıkardık ve Büyükşehir’de ortak aday çıkardık CHP adına. 19 ilçenin 10 tanesini kazandık. CHP olarak 12 ilçe de aday çıkardık ve 8 tanesini kazandık. Tabi ki sonuçlardan mutluyuz. Antalya adına çok büyük bir başarı. Fakat kazanamadığımız ilçelerimiz için de üzgünüz. Vatandaşlarımıza hep şunu söyledik: CHP’nin ve İYİ Parti’nin yönettiği ilçelerle diğer partilerin yönettiği ilçeleri kıyaslamaları ve o bölgelere bir bakmalarını istedik. Tabi halkımızın tercihi ve teveccühü Alanya’da MHP adayı ile devam etmek istediler. Biz önümüzdeki süreçte Alanya’da daha fazla çalışmamıza gerektiğini gördük. Kazanamadığımız diğer ilçelerimizde daha fazla çalışmamız gerektiğini gördük. Sahaya ineceğiz örgütlerimizle beraber bir sonraki seçim için şimdiden çalışmaya başlayacağız. CHP’nin belediyeyi kazanması durumunda neler yapacağını, kazandığı bölgelerde neler yaptığını Büyükşehir’i nasıl yönettiğini tek tek vatandaşlarımıza anlatacağız ve önümüzdeki dönem için desteklerini isteyeceğiz. “ diye konuştu.

‘YEREL SEÇİMLER GENEL SEÇİMLERİ ETKİLEYECEK’

CHP’nin ülke çağında bir çok büyükşehir belediyesini kazandığını ve bu durumun genel seçimleri de etkileyeceğini belirten Kumbul, “Yerel seçimlerin önümüzdeki genel seçimlere etki edeceğiniz biliyoruz. Önümüzdeki genel seçimlerde Antalya’da CHP’nin birinci parti çıkacağını ve vekil sayımızı arttıracağımızı biliyoruz. Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin gibi bir Büyükşehir Belediyesi’ni belediyelerimiz arasına kattık. Bu bölgelerdeki belediye başkanlarımızın çalışmalarının çok ciddi katkı sağlayacağını da biliyoruz. İstanbul’da süreci ne kadar uzattıklarını hep birlikte gördük. Sandıkların defalarca sayıldığını da gördük. Ne kadar sayarlarsa saysınlar sonuç değişmeyecek. Biz her yerde halkın iradesine saygı duyduk, kaybettiğimiz yerlerde de saygı duyduk. O koltuğu kazandığınızda gidip oturmak ne kadar kolaysa kaybettiğinizde geri kalkmasını bilmekte o kadar kolay olmalı. Biz bu ülkeye Cumhuriyet’i getiren partiyiz. Savaş meydanlarında bu ülkeyi kuran, çok partili dönemi başlatan ülkeye demokrasiyi getiren bir partiyiz. Çok partili sisteme geçtiğimiz zaman, İsmet Paşa seçimi kaybedeceğini bile bile bunu yaptı. Seçimi kaybettiğinde de nasıl kolayca o koltuğu bıraktığını hepimiz biliyoruz. Bu bir demokrasidir. Bu demokrasi gereği seçimlerin sonuçlarına da herkesin uyması gerekiyor.” diyerek sözlerini noktaladı.