Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi'ne aday olacağını açıklaması üzerine CHP'nin 'oy deposu' olarak bilinen Konyaaltı'nda aday adayı hareketliliği başladı. 2014 yerel seçimlerinde Muhittin Böcek'li CHP, oyların yüzde 59'unu almıştı. Konyaaltı'nda 16 Nisan referandumunda yüzde 73 oranında 'hayır' oyu çıkarken, son milletvekili seçimlerinde CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu 'Millet İttifakı' yüzde 61 oranında oy aldı.

BÖCEK: SÜREÇ YAKINDIR

Mevcut başkan Muhittin Böcek'in katıldığı bir toplantıda büyükşehir adaylığı konusundaki sorulara “Siyaset uzun ince bir yoldur. 25 yıldır insanlarla haşır neşirim. Güzel şeyler yapmaya çalıştık. Önümüzde büyük hedeflerimiz, büyük projelerimiz var. Önümüzdeki güzel günleri hep birlikte göreceğiz. Süreç yakındır" diye konuştu. Böcek'in 6 gün önce de Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmesi, Büyükşehir adaylığının pekiştiğine yönelik iddiaları güçlendirdi.

SEMİH ESEN VE SAYIN'IN ADI DA GEÇİYOR

Böcek'in Konyaaltı'na da yeniden aday olmayacağı sinyalini vermesinin ardından CHP'nin 'garanti' baktığı ilçeye başkan olabilmek için şimdiden aday adaylarının isimleri konuşulmaya başlandı. İsimler arasında, bir dönem CHP'nin il başkanlığını da yapan Semih Esen'in adı da yer alıyor. Esen, milletvekili seçimlerinde partisinin Antalya'daki 5'inci sırada vekil adayıyken, son dakika değişikliğiyle listeden adı çıkarılmıştı. Konyaaltı için partililerin andığı başka bir isim de gençlik kollarından ana kademe yöneticiliğine kadar parti içi birçok pozisyonda yer alan İlker Deniz Sayın oldu. Sayın, Mustafa Akaydın'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Antepe A.Ş.'nin Genel Müdür Yardımcılığını yapmıştı.

ADAY ADAYLARI ARTACAK

Konyaaltı ve Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis Üyesi Cansel Tuncer Çevikol, Konyaaltı CHP İlçe Başkanlığı seçimlerini kura sonrası kaybeden Emrah Kıvanç Mısırlıoğlu, Konyaaltı'nın yerlisi Süleyman Sakin, Haydar Yıldırım ve Ayhan Zor'un isimleri de belediye başkan aday adayları arasında geçiyor. Aday adayı sayısının seçim sürecinin yaklaşmasıyla daha da artacağı belirtildi.