p>CUMHURİYET Halk Partisi\\\\\\\'nin (CHP) Antalya il ve ilçelerindeki belediye ve teşkilat başkanları Alanya çıkarması yaptı. CHP Alanya ilçe teşkilatının organizasyonu ile Alanya\\\\\\\'ya gelen başkanlar, Alanya Gazeteciler Cemiyeti\\\\\\\'ni (AGC) ziyaret ettiler. Ziyarete Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut başkanlık ederken ziyarete, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözenve ilçe başkanları katıldı. Katılımcıları AGC Başkan Yardımcısı Gaye Coşkun ağırladı.

\ \ \ \

\\\\\\\'BURADA OLMANIZ MUTLULUK VERİCİ\\\\\\\'

\ \ \ \

Programın açılışında konuşan Coşkun, \\\\\\\"Antalya\\\\\\\'nın değerli başkanlarını burada görmek bizler için büyük mutluluk. Daha önce de gelenler oldu ama herkesin bir arada olması daha güzel bir tablo. Katılan herkese teşekkür ederim\\\\\\\" diye konuştu.

\ \ \ \

\\\\\\\'TURİZM İÇİN BARIŞ VE KARDEŞLİK ŞART\\\\\\\'

\ \ \ \

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da şunları söyledi: Antalya\\\\\\\'nın iki temel sektörü tarım ve turizmde daralmanın yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. GZP\\\\\\\'de çok ümitli olduğumuz bir süreçteydik. Tam bu dönemde ülkemiz dış politika eksenli olarak bir kriz yaşadı. Bunu diğer olaylar takip etti. Tüm sektörlerde domino etkisi yarattı. Bu süreçte dayanışmayı, kardeşliği, bir arada olma duygusunu yaşadık. Bugünler de geçer diye umuyoruz. Barış olan, sevgi saygı olan, istikrar olan yere turist gider. Daha iyi hayat olursa turist buraya gelir. Türkiye\\\\\\\'mizde bir gün bu koşullar olacaktır. İnancımızı hiç bir zaman kaybetmiyoruz. Bunun için biz de hep beraber bütün insanlarımızla gayret içerisinde olmalıyız. Daha kardeşçe daha uygar günler diliyorum\\\\\\\" dedi.

\ \ \ \

\\\\\\\'BÜYÜKŞEHİR YASASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ\\\\\\\'

\ \ \ \

Büyükşehir yasasını değerlendiren CHP\\\\\\\'li başkanlar, \\\\\\\"Grup kararları alınıyor ve gündeme getiriyoruz. Kent ve kentli adına CHP olarak doğru olduğuna inandığımız maddeleri gündeme getiriyoruz. Biz özellikle bu ilkeye göre hareket ediyoruz. Ama Türkiye\\\\\\\'de olduğu gibi Antalya\\\\\\\'da da siyaset var. Siyaset yok dersek yalan olur. ASAT\\\\\\\'la ilgili sıkıntılar elbette var. Bu büyükşehir yasası tekrar gözden geçirilmeli. Bu detaylı bir mesele\\\\\\\" dediler.

\ \ \ \

\\\\\\\'BİR GECE ANİDEN ÇIKAN SAÇMA BİR YASA\\\\\\\'

\ \ \ \

Büyükşehir yasasıyla meclis temsilcilerinin kendisine 80-90 hatta 100 km ötedeki bir ilçe için oy vermek zorunda bırakıldığını aktaran Uysal, \\\\\\\"Bu çok saçma. Ne kadar sağlıklı işlemler yapılabilir buna bakmak lazım. Altyapıyla ilgili, belediye kararlarıyla ilgili konulara odaklanmamız lazım. Açılım sürecinin olduğu dönemde bir gece ansızın çıkartılan karar. Sorgulamaya vakit kalmadan da yasalaştı. Büyükşehir yasasıyla kim ne proje yapabildi bugüne kadar? Benim bildiğim kadarıyla yok. Bundan sonra da kolay kolay olabileceğini sanmıyorum\\\\\\\" dedi.

\ \ \ \

\\\\\\\'BÜYÜKŞEHİR YASASI FOS ÇIKTI\\\\\\\'

\ \ \ \

Manavgat Belediye Başkanı Sözen de yasa hakkında şu ifadeleri kullandı: \\\\\\\"Antalya\\\\\\\'nın kuzeyinde hiç hizmet alamayan eski köy yeni mahalleler var. CHP iktidarında bu sistem değişebilir, bölge halkına sorulur \\\\\\\'Belde belediyesini geri istiyor musunuz?\\\\\\\' diye. Eğer istediğini ifade ederse geri açılır. Ama şu an çok ciddi sorunlar var. Kentlerimizde yaşanan sıkıntılar gözardı edilemez. AKP de bu yasanın işlemediğini görüyor. Türkiye\\\\\\\'nin üniter yapısını bozma süreci olan açılım döneminde çıkan bu yasa hizmeti zorlaştırdı.\\\\\\\"

\ \ \ \

 

\ \