p>Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan toplantısını düzenledi. 16 Nisan Yeni Anayasa referandumundan sonraki ilk toplantının ardından CHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut bir basın açıklamasında bulundu. İşte Takavut’un konuşmasının satırbaşları:

\ \ \ \

‘Seçime gölge düştü’

\ \ \ \

YSK’nın, mühürsüz oyların geçersizliği konusunda seçim başladıktan sonra almış olduğu bir karar var. Bu karar seçime gölge düşürdü. Anayasa 18 maddesi mühürsüz oylama ile kabul edildi. Bizde bunun adına mühürsüz anayasa diyoruz.

\ \ \ \

‘Mücadelemiz sürüyor’

\ \ \ \

Şu anda hem siyasi hem hukuki bütün yollar deneniyor, çalışmalar yapılıyor. Eğer buradan da bir sonuç alınmazsa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi\\\\\\\'ne taşınacak bu olay. CHP Genel Merkezi’nden çağrı yapıldı bu oylamanın yenilenmesi konusunda. Bunun kamu vicdanını sızlattığını, kamuoyunda gerçekten \\\\\\\'hayır\\\\\\\' oylarını fazla olduğu apaçık ortada. Şimdi bizler Alanya’da çok seviyeli bir seçim süreci geçirdik. Ben şunu söylemek istiyorum buradan her kesimden vatandaşlarımız büyük bir inanç ve birlik içerisinde hayır oyu verdiler. Bizler de bugüne kadar söylediğimiz gibi bundan sonrada ülkemizin tüm değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.

\ \ \ \

‘Türkiye’de artık taşlar yerinden oynuyor’

\ \ \ \

Bu sürece katkı yapan milliyetçi muhafazakar ve sosyal demokrat kesimden tüm Alanya’da yaşayan oy veren vatandaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca halk oylamasında sandık başında ve seçim kurullarında görev yapan tüm arkadaşlarımıza demokrasimize sundukları katkı içinde teşekkür ediyorum. Türkiye’de artık taşlar yerinden oynuyor ve 2019 seçiminde orada taşların yerinde oynayacağına inanıyorum. Ben tüm Alanya’daki arkadaşlarıma güveniyorum teşekkür ediyorum

\ \