p>Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kurmayları olası bir erken seçim için kolları sıvadı. Teşkilatlara yazı göndererek erken seçime hazır olun mesajı veren Başbakan Davutoğlu Milletvekili adaylar listesini hazırlamaya başladığı öğrenildi. 
ENÇ, ÇELİK VE SAMANİYE YER YOK 
Özellikle Ak Parti Antalya teşkilatında 7 Haziranda hazırlanan listelerde bazı isimlere yer verilmeyeceği konuşuluyor. Ne temayüle, ne mülakata girmeyerek kendilerine 3, 4 ve 5. sırada seçilecek yer bulan Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani ve Sena Nur Çelik’e bu sefer vize yok. Davutoğlu ve kurmaylarının Antalya ve buna benzer illerde yaptıkları listelerdeki hataları tekrar yapmamak için büyük titizlilik içerisinde çalışıyor. 
YENİ İSİMLER İLE YOLA DEVAM 
Bilindiği üzere Gökçen Özdoğan Enç ve Hüseyin Samani ile tepeden 5. sıraya yerleştirilen Sena Nur Çelik, ne temayüle ne de mülakata girmişlerdi. Listeler açıklandıktan sonra özellikle teşkilatların partilerinin zarar göreceğini gözönün de bulundurarak seçim boyunca listelere itiraz etmemişlerdi. Ancak şuanda erken seçim senaryoların yapıldığı Türkiye\'nin Antalyasında teşkilatlar kazan kaldırmaya başladı. 
İTHAL VE TEPEDEN İNME ADAY İSTEMİYORUZ ÇÜNKİ! 
Özellikle erken seçim sürecinin başladığı günden itibaren Ak Parti Genel Merkezi il başkanları sık sık toplantı yapmaya başladı. Yapılan konuşmalar sonucunda il ve ilçe teşkilat  sorumluları, gerek Ak Partiye oy vermiş ve gerekse Ak Parti sempatizmi olanlar tepeden ısmarlama aday gibi hiç tanınmamış ve teşkilatlara emeği olmamış kişileri halka anlatmakta zorlandıklarını, olası bir erken seçimde özellikle bölgelerinde tanınmamış ve hala Milletvekili olup partiye verimli olamamış adayların kesinlikle aday gösterilmesinin doğru  olmadığını genel merkeze ilettiler. 
ANTALYA SIKINTILI
Özellikle iki dönemdir üst üste seçilen Antalya bölgesine hiç bir katkısı olmadığı bilinen Bayan Enç ve Sayın Sama’ninin erken seçimde yer alması durumunda sosyal medya üzerinden parti içinde kazan kaldırılacağı şimdiden dillendirilmeye başlandı. Antalya Ak Parti teşkilatında bayan üyeler üzerinde oy odaklı çalıştığı bilinen Nurcan Özdemir’in bugün ki şahsına ait özel facebook hesabındaki adeta tehdite varan yazısı dikkat çekti. Bu yazısı ile acaba hiç emek sarfetmeden üçüncü sırada aday gösterilen Gökçen Özdoğan Enç mi gönderme yaptığı merak konusu haline geldi. 
İŞTE ÖZDEMİR YAZISI
Günaydın Ak Parti erken seçim kararı almış. Değişmeyen şımarık halka tepeden bakan kadrosu ile girerse seçime yine sonuç hüsran olur. Bu sefer değişim olmazsa bende yokum.  Benim emeğim başkasının başarısı egosu olamaz. Asla izin vermem.  Ben bir oy değilim. Arkamdaki kitleyi bilenler bilir. Bilmek istemeyen ŞIMARIK teşkilata uygulamalı gösteririm…  Yeter Artık..!!! 
DOĞU BÖLGESİNDE DURUM AYNI
Alanya’dan 8 tane aday adayının olması ve bu adayların canla başla üç ay gibi uzun bir sürede adeta yarış atı gibi koşturulup Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar karış karış partilerinin reklamını yaptırılıp, son dönemece girildiğinde hiç adının dahi duyulmamış herkesin ‘’Bu kim’’ diye merak ettiği Sena Nur Çelik\'e de tepkiler var. 
İNCE ELEYİP SIK DOKUYOR
Genel merkez özellikle listeleri hazırlarken bu sefer ince eleyip sık dokuyor. Daha önce yaptıkları hataya düşmemek için anket, temayül ve kamuoyu araştırmalarında olumlu sonuçlar vererek partilerine oy getirebilecek konumundaki isimler üzerinde yoğunlaşacağı, halkın olumlu baktığı ve tanınmış kişileri ön plana çıkaracağı öğrenildi.