Konuyla ilgili açıklama yapan Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu “Türkiye’nin bir karar sürecine girdiği koşullarda, Vatan Partisi’nin iktidar mücadelesinde başarı kazanma zamanı gelmiştir. Milletimizden yetki istiyoruz. 16 Nisan Anayasa referandumu ile istesek de, istemesek de ülkemiz yeni bir yönetim şekline kavuşmuş bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı sistemi denen bu yönetim biçiminde Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olmakta ve hükümeti oluşturup buna başkanlık yapma yetkilerine sahip bulunmaktadır. Bu yeni durumda eskiden olduğu gibi Cumhurbaşkanı tarafından atanan secim kazanmış bir parti başkanına hükümet kurması için başbakanlığa atanması söz konusu olmayacak. Çünkü bu görevi bizzat halk oylaması ile seçilen Cumhurbaşkanı yürütecektir. Bu bağlamda bizde çalışmalarımıza hız verdik. Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’i Cumhurbaşkanı adayı göstermek için bir imza kampanyası başlatıyoruz. Tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Kurtoğlu’nun açıklaması şöyle;

Bilindiği gibi 16 Nisan Anayasa referandumu ile istesek de, istemesek de ülkemiz yeni bir yönetim şekline kavuşmuş bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığı sistemi denen bu yönetim biçiminde Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olmakta ve hükümeti oluşturup buna başkanlık yapma yetkilerine sahip bulunmaktadır. Bu yeni durumda eskiden olduğu gibi Cumhurbaşkanı tarafından atanan secim kazanmış bir parti başkanına hükümet kurması için başbakanlığa atanması söz konusu olmayacak. Çünkü bu görevi bizzat halk oylaması ile seçilen Cumhurbaşkanı yürütecektir.

Bu durum ülkeyi yönetmek için var olan siyasi partilere ve bunların liderlerine yeni görevler yüklemekte, siyasi partilerin Cumhurbaşkanlığını kazanma odaklı örgütlenme ve çalışmalarını buna göre yürütmeleri gerekmektedir. Bu yapılmadığı takdirde siyasi parti olmanın hiçbir manası kalmamakta, siyasi partiler gereksiz, luzumsuz teşkilatlar haline gelmiş olmaktadır.

Üzülerek görüyoruz ülkemiz bugün, askeri, ekonomik ve siyasi olarak saldırı altındadır. ABD, AB ve İsrail taşeronları PKK, PYD ile savaşmakta, ekonomimiz Atlantik emperyalist ittifakının ekonomik ve siyasi baskıları altında boğuşmaktadır. Bu durumdan çıkışı sağlayacak siyasi programlarla iktidar olma isteği gösteren Vatan Partisi dışında bir siyasi parti yoktur. Bu zor durumu mevcut yönetimde olan AK Parti iktidarı kısmi başarılar sağlasa da yalpalamakta çözüm üretip uygulamada zorluk çekmektedir. Türkiye’nin sistem içinde bütün çözümlerin tükendiği bir sürece girmiş bulunuyoruz. O nedenle sistem içindeki bütün hesaplar bundan böyle geçersizdir. Sistemin halkın önüne koyduğu seçeneklerin de geçersiz olduğunu öğreneceğiz. Kendi tecrübelerimizle.

Sözün özü, Türkiye köklü çözümlerin içine girmiştir. Devrimci programlar geçerlidir. Kolay sanılan çözümler artık imkânsızdır. Zor olanlar ise, biricik çözümdür. Türkiye, silahların konuştuğu bir iklimde, bombaların, mayınların patladığı bir ortamda çözüm üretecektir. Bunu anlamayanların hükümet olma, hatta etkin siyaset yapma şansları yoktur. Türkiye’nin önündeki programı ana çizgileriyle beş maddede özetliyoruz. Önem ve öncelik sırasıyla;

1-Vatan Bütünlüğü ve Huzur

PKK’yı içte ve sınırlarımızın ötesinde temizleyeceğiz. Ülkemize huzur ve barış getireceğiz. Vatan bütünlüğünü sağlayacağız.

2-Üretim Ekonomisi

Borçlanma ekonomisinin sonuna geldik. Üretim ekonomisine geçeceğiz. Geçiş döneminin sancılarını Millî Direnme Ekonomisiyle aşacağız.

3-Komşularla İşbirliği

Hem güvenlik hem ekonomi alanında komşularımızla işbirliğini sağlayacak ve geliştireceğiz.

4-Avrasya Birliği. Türkiye, Avrasya’daki bağımsız ve öncü konumuna yerleşecek

5-Çağdaş Toplum ve Aydınlanma

Devletin ve toplumun içinden Ortaçağ kalıntısı ilişkileri, cemaati ve tarikatı temizleyeceğiz. Türkiye, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar ülkesi olamaz. Milleti kulluktan, bağımlılıktan kurtaracağız. Özgür, çağdaş, aydınlanmış, uygar bir toplum kuracağız. Atatürk Devrimi temelinde 80 milyonu kapsayan bir “Eğitim Seferberliği” gerçekleştireceğiz.

Yukarıda sunduğumuz beş maddede özetlenen acil uygulama programı ile milletimizin Vatan Partisi vardır ve göreve taliptir.

27 Ocak 2018 de yaptığı olağanüstü büyük kurultayda Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı adayı olarak oy birliği ile seçilmiştir. Secim yasası gereği Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza gereklidir. Vatan Partisi bu  imzanın kat kat üzerinde imzayı toplayacaktır. Burada değerli Alanya halkından bu milli mücadele programının gerçekleşmesine katkı sağlayacaklarına inanıyoruz. Bir imza da sizden.