Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, koltuğu 2 Aralık'ta adaşı Mimar Mustafa Toklu'ya devretmeye hazırlanıyor. Görevi 2014 yılının Haziran ayında Büyükşehir Alanya Koordinatörlüğü görevine atanan o dönemin İlçe Başkanı Hüseyin Güney'den devralan Berberoğlu, o günden buyana şehirdeki taraflı tarafsız tüm seçmenlerle buluşarak, partisinin hizmetlerini anlatıp, projelerini de takdim etti. Şehirlisinden, köylüsüne, çiftçisinden turizmcisine, esnafından emeklisine kadar Alanya'da 3 yıllık AK Parti İlçe Başkanlığı döneminde herkesime ulaşmayı başaran Berberoğlu, hem gönül aldı, hem de insanların AK Partiye oy vermelerine de öncülük etti.

Sayısız eserleri Alanya'ya kazandırdı

2011 yılında AK Parti'nin Alanya'daki oy oranı yüzde 42 oranındayken, Mustafa Berberoğlu'nun azimli çalışmaları sonucunda 16 Nisan'da yapılan referandumda Alanya'da bu oy oranı yüzde 51 oranına ulaştı. Partisinin 2011 yılındaki 58 bin oranındaki oyunu 58 bin oranında oyu 22 bin artırarak, 80 bine yükseltti. Başkanlığı döneminde partisine ivme kazandırmayı başaran Berberoğlu'nun döneminde Alanya'da sayısız eserler kazandı. Alanya Doğu Çevreyolu Projesi, Kuşyuvası Tünelleri, Dimçayı-Uğrak Sulama Suyu Projesi, Yeniköy Baraj Projesi, Alanya Diş Hastanesi, Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tıp Fakültesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi gibi bir çok eserin Alanya'ya kazandırılmasına öncülük eden Başkan Berberoğlu, görevini huzur ve mutluluk içersinde bırakacak olmanın da heyecanını yaşıyor. 

"Hem mutlu hem de onurluyum"

Bir yandan Alanya'da partisinin oylarını arttırmanın, bir yandan da şehre önemli eserler kazandırmanın mutluluğunu yaşayan AK Parti İlçe Başkanı Berberoğlu, "Görevimi zirvede bırakacak olmanın heyecanı içersindeyim. Başkanlığım döneminde partimin kapısını herkese açtım. Alanya'nın en ücra köşesindeki seçmenin de derdini dinledim, sorununun çözümü için çalıştım. Turizmcinin de problemleri çözmek için elimi taşın altına koydum. Partili partisiz herkesin derdine çare olmaya çalıştım. Kapıma gelene, 'Sen bizden değilsin' diyerek dışlamadım, herkesi kucakladım. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a layık olabilmek için gece gündüz demeden çalıştım. Görevimi bırakacak olmanın hüznünü değil, mutluluğunu yaşıyorum. Çünkü partimin oylarını arttırmanın sevincini de yaşıyor, yaptırdığımız sayısız hizmetlerin de onurunu taşıyorum" dedi.