Buna göre, istifalar nedeniyle boşalan yerlere seçilen belediye başkanları aday gösterilmeyecek. Yani başta, Kadir Topbaş ve Melih Gökçek'in koltuğuna oturan/oturacak isim yerel seçimlerde aday yapılmayacak. Öte yandan TBMM Başkanlığı için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın ismi konuşuluyor.

AK Parti’nin yerel seçimlerdeki oylarının genel seçimlere oranla bir parça düştüğünü anımsatan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlere yeni bir strateji ile hazırlandığını söyledi.

Buna göre, istifalar nedeniyle boşalan yerlere seçilen belediye başkanları aday gösterilmeyecek. Yani başta, Kadir Topbaş ve Melih Gökçek'in koltuğuna oturan/oturacak isim yerel seçimlerde aday yapılmayacak. Öte yandan, yerel seçimlere aralarında başbakan ve bakanların da yer alacağı güçlü isimlerle girilecek ve öncelikli hedef, İstanbul ve Ankara’yı kazanmak olacak.

TBMM Başkanı'nın kim olacağına dair de kulisleri aktaran Abdulkadir Selvi, "İsmail Kahraman yeniden aday gösterilme yönündeki umudunu koruyor. Ancak süre yaklaştığı halde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir işaret vermemesi nedeniyle tedirgin olduğu söyleniyor" dedi. Selvi, Meclis Başkanlığı için, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın ismi konuşulmaya başlandığını da yazdı.