Haber - Burak ÖZTUNÇ

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu ve Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan dün Ankara’ya giderek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmişlerdi.


Yapılan görüşme hakkında bir açıklama yapan AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, ALKÜ öğrencilerinin konaklayacağı ve geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen bin kişilik öğrenci yurduna ek olarak bin kişilik yurt daha yapılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Başkan Toklu görüşme hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Dün ALKÜ Rektörümüz ile birlikte Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret ettik. Ziyaret kapsamında ALKÜ’de yapılacak olan çalışmalarla ilgili Sayın Bakanımıza bilgi verdik. Özellikle önümüzdeki dönemlerde yapılacak bin kişilik öğrenci yurdu ile ilgili ikinci bir etap yapılması ve bin kişilik bir yurt daha yapılması için Spor Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. İnşallah üniversitemiz öğrencilerinin konaklama şartların daha iyi seviyeye çıkarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 17 Ekim’de yapılan bin kişilik Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurt ihalesine önümüzdeki süreçte bin kişilik daha ilave yapılması için çalışacağız.” 

Başkan Toklu bu görüşmenin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Antalya Milletvekilleri ve AK Parti Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda konuşulan konuları değerlendiren Başkan Toklu, “Alanya’ya yapılacak yatırımlar ve devam eden yatırımlarla ilgili İl Başkanımızın başkanlığında milletvekillerimizle birlikte bilgi alışverişinde bulunduk. Alanya için verimli bir ziyaret gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de hem Alanya’ya yapılacak yatırımlarla ilgili hem de devam eden yatırımlarla ilgili çalışmalarımız devam edecek. İnşallah hizmetlerimiz güçlü ve hızlı bir şekilde gelmeye devam edecek.” şeklinde konuştu.