p>Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tusk basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AB konsey başkanı Donald Tusk ile basın toplantısı düzenledi.
Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk Rusya\'nın hava sahası ihlalini endişe verici olarak nitelendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın konuşmasından satır başları:
Bölgesel sorunların arttığı bir dönemde bu ziyaret ayrı bir anlam taşıyor. AB ile diyalog ile istişarelerimizin iki taraf için de faydalı olacağını düşünüyorum. Avrupa\'nın kaderini ve geleceğini Türkiye\'den ayrı düşünmek imkansızdır. AB üyeliğinin bizim için stratejik bir tercih olduğunu yine vurguladık. AB ile müzakere ile sürecinin suni siyasi engellerden arındırılmasını tekrar belirttik. Özellikle vize serbestisi diyalogunun geliştirilmesi gerektiğini söyledik. Bu konularda sayın Tusk ile mutabıkız. Türkiye gerek DAEŞ, gerek PKK, DHKP-C ile kararlı bir mücadele yürütüyor.
Mülteci sorununu ortadan kaldırmak istiyorsak bunun için yapılması gereken sebepler vardır. Birinci Eğit-Donat, ikincisi terörden arındırılmış güvenli bölgedir.

Biz Avrupa ülkeleri PKK\'yı terör örgütü olarak tanımdıkları halde bunun tam tersini uyguluyorlar. Ve bu terör örgütünün Suriye\'de savaş kisvesi altında meşruiyet kazanmasına izin verilmemelidir.
Açık ve net konuşuyorum PYD\'de PKK gibi terör örgütüdür ve beraber çalışmaktadırlar. Bu husus da iyi terör örgütü kötü terör örgütü diye bir şey yoktur.