p>Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun\'da gerçekleştirilen AK Parti mitinginde emeklilere müjde verdi.
EMEKLİLERE EK ARTIŞ
Emeklilerimize yılda 1200 lira daha ek artış sağlayacaklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu \" Emekliler arasındaki gelir farkları ortadan kalkacak. Biz söz verdik mi afaki sözler vermeyiz, sözün gereğini yaparız. 7 Haziran\'dan önce emeklilere verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Allah bereketli eylesin\" dedi.
BAĞKUR KESİNTİSİNİ KALDIRDIK
Yüzde 15 destek primini yüzde 10\'a indirmiştik. Şimdi Bağkur emeklilerinin maaşından kesinti yapılmayacak, kaldırıyoruz.\"
GENÇLERE BÜYÜK DESTEK
Başbakan Davutoğlu gençlere proje yapmaları halinde, 50 bin lira karşılıksız sermaye vereceklerini belirterek \" Geri istemeyeceğiz. Daha çok gerekirse faizsiz 100 bin lira vereceğiz. Biz gencimize güveniyoruz. 3 yıl vergi istemeyeceğiz. Bundan daha bereketli iş olur mu?\" müjdesini verdi. Başbakan ayrıca genç çiftçilere 30 bin lira karşılıksız destek verileceği sözünü verdi.
DOĞUM YAPAN KADINLARA BÜYÜK KOLAYLIK
Sözlerine devam eden Davutoğlu \"Kadınlarımızın doğumdan sonra ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü çocukta 6 ay çalışmadan ücret alacak. Doğumdan ölüme kadar yanınızda olacak bir devlet var\" dedi.