p>1 Kasım seçim bildirgesini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım\'da tek başına bir partinin hükümeti kuramaması durumunda HDP dışında diğer partilerle koalisyon kurmaya hazır olduklarını söyledi.
HDP DIŞINDA KOALİSYONA HAZIRIZ
Bahçeli, \"Eğer 1 Kasım seçimlerinin ambargo koymaya çalışanların istediği gibi 1 Kasım\'ın 7 Haziran\'ın tekrarı olması halinde hiç kimse kaygılanmasın. Böyle bir durum karşısında MHP PKK uzantısı HDP\'nın dışındaki her partiyle 4 ilkesi saklı kalması kaydıyla iktidar kurmaya veya iktidar olmaya vardır. Bunu da şimdiden ilan ediyoruz. Türkiye\'nin üst üste 1 Kasımlar yaşamaması için biz sorumluluğa varız. 1 Kasım neticesinin kriz ve kaosa davetiye çıkarmaması için 4 ilkemizi kabul eden HDP dışındaki her partiyle diğer bir seçenek olarak seçim beyannamemizi hükümet protokolü haline dönüştürmeye peşinen hazırız. Bunu da muhataplarımıza bildiriyoruz\" dedi.

MHP\'NİN SEÇİM VAATLERİ:
EKONOMİ VAATLERİ

Türkiye\'nin bölgesel lider olması ve küresel güç konumuna gelmesi dış politikamızın vizyonudur. MHP, ülkemizin sorunlarını çözecek, Türkiye\'yi sözü dinlenen kalkınan bir devlet yapacak. 5 önemli projemizi harekete sokacağız:

1) Devlet ve yönetim reformu
2) Üreten ekonomi programı
3) Yoksullukla mücadele projesini uygulamaya koyacağız
4) Terörle mücadele ve milli birlik projesini başlatacağız
5) Normalleşme ve adalet planı ivedilikle uygulanacak.

- Çözüm sürecini tamamen sonlandıracağız, çözüm süreci çerçeve kanununu yürürlükten kaldıracağız. Her türlü terörün kökünü kazıyacağız.Türkiye\'de her kesim AKP\'den rahatsızdır. 2016-2019 ilk dönemde, yıllık ortalam 5.2 büyüme 2 milyon 700 bin yeni istihdam sağlayacağız. Ekonmomiye ilişkin 7 temel alanda reformlar yapacağız. Toplumun genelinde israfı önleyecek tedbirler alacağız.

\"ASGARİ ÜCRET NET BİN 400 TL\"

Evi olmayan ailelere 250 lira kira yardımı yapacağız. Muhtaç ailelere hilal kart vereceğiz. Emeklilere yıllık 2.800 lira destek ödemesi yapacağız. Emeklilerin banka promosyonu alabilmesinin önünü açacağız. Et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerini gidereceğiz. Asgari ücreti net Bin 400 TL\'ye çıkartacağız. Asgari ücretin tamamını vergi dışı bırakacağız. Esnafın gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulayacağız.

\"2016\'DA 120 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ\"

- 2016\'da okullardaki öğretmen açığını gidermek için 120 bin öğretmen atayacağız. 25 bin sağlık personelinin atamasını yapacağız. Mesleki eğitimini tamamlayan gençlerin beklemeden işe girmelerini temin edeceğiz.