p>Diyarbakır\'da dün akşam şehit edilen Mehmet Uyar\'ın Manisa Salihli\'deki ailesi yasa boğuldu. Eşi 4 aylık hamile olan Uyar, 15 Ağustos\'ta tayininin çıktığı Salihli\'ye gelecekti. Diyarbakır\'ın Çınar ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu şehit edilen polis memuru Mehmet Uyar\'ın (30) Manisa\'nın Salihli ilçesindeki baba ocağında yas var. Salihli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, baba Hüseyin ve anne Meryem Uyar\'ın Güneş Mahallesi\'ndeki evine gelerek şehadet haberini verdi. Baba Hüseyin ve anne Meryem Uyar ile yakınları için evin önünde ambulans hazır bekletildi. 
SALİHLİYE GELECEKTİ
Saldırıda şehit düşen polis memuru Mehmet Uyar’ın kendisi gibi polis eşi Nedime Uyar’ın 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Çiftin, 15 Ağustos\'ta tayinlerinin çıktığı memleketleri Salihli’ye gelmeyi planladıkları belirtildi. Bu arada, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AA muhabirine, Uyar ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, şehidin cenazesinin bugün Manisa\'ya getirilmesinin planlandığını kaydetti.  
UZUNLU NAMLULU SİLAHLARLA
Diyarbakır\'ın Çınar ilçesi Gazi Mahallesi\'ndeki bir çay ocağının önünde dün akşam saatlerinde oturan polis Mehmet Uyar\'a terör örgütü PKK\'lıları taşıdığı belirtilen otomobilden uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırıda Uyar\'ın yanı sıra çay ocağında oturan Osman Çaran ve İbrahim Turan yaralanmıştı. Çınar Devlet Hastanesi\'ndeki ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Hastanesi\'ne sevk edilen Uyar ile Çaran müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.