Haber - Burak ÖZTUNÇ

“Tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarını bilirsiniz. Tarihi garlarımızın depo alanlarının kullanıma açılması adına bir yalandan ihale gerçekleştirildi. Yalandan ihale diyoruz çünkü bu işin adrese teslim bir ihale olduğu baştan da belliydi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu ihaleye girmek istediğinde önce sen girme dediler ardından ihaleyi başkasının ve tanınan bir başkasının adresine teslim ettiler.

Bir şahıs düşünün, 2 yıl önce 3 bin lira maaşla çalıştığı Büyükşehir Belediyesi'nin karşısında ihaleye giriyor. Sade bir vatandaş ya da sade bir şirket kuruluş süreci olsa tabi ki girsin. Ama bu şahıs 15 bin tl sermaye ile kurduğu şirketi, ihale gününe yakın bir zamanda milyon liraya çıkarıyor. Kimse de karşısına geçip sen bu milyonları nereden buldun diye sormuyor. Kendisi ayrıca AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yıllık 17 milyon lira Belediye'den yardım alan bir vakfında yöneticisi. O vakıf tabi ki de Malazgirt Savaşı'ndakinden bile daha çok ok atılan Okçuluk Vakfı.

Hakkaniyetten uzak, tamamen eş dost kayırmaya yönelen bu iş artık alenen ortada. Sermaye parasını oluşturacak milyon lirayı nereden buldun diye kimseler soramıyor. Ama biz sorarız!

Salih, dinen yetkin bir rol üstlenip ona haram buna haram demeyi biliyorsunuz da hak etmeyene, yandaşınızın yeğenine, evladına, akrabasına, selam verdiğine, göz kırptığına bulduğunuz, ayarladığınız, kazandırdığınız paralar haram değil mi? Bu halka ne zaman hesap vereceksiniz? Burnu büyüklüğünüz, yüksekten bakmalarınız sadece halkınıza ama ne demişler "Mağrurlanma padişahım, senden büyük Allah var, Dünya Karun'a kalmadı, sana mı olacak yar!"

Elbet bir çıkış yolu, elbet bir kurtuluş yolu var. Yolumuz İYİ'lik yolu, yolumuz aydınlık bir Türkiye yolu. Gelin gereksiz ampulleri söndürelim. Haksızlıkları, yandaşçılığı, kini, nefreti, krizi bitirelim. Gelin İYİ Parti'ye. Türkiye'nin İYİ'leşmesi için sizlere ihtiyacı var.”