p>Antalya, geçen yıl tarihinin en kötü turizm sezonunu geçirirken, yıl boyunca 6 milyon 181 bin turisti ağırlamıştı. Akdenizin incisi Antalya, bu yıl 28 Temmuz itibariyle geçen yılın tamamında olan rakamı neredeyse yakaladı ve temmuz ayı itibariyle 5 milyon barajını aştı. 
\ \ Geçtiğimiz yaz sezonunda Rusya ile yaşanılan sıkıntılar nedeniyle zor günler yaşayan Antalya, bu yıl Rusların yoğun ilgisiyle toparlanmaya başladı. Antalya, 2016 yılının tamamında 6 milyon 181 bin turisti ağırlarken, bu rakamlara yılın ilk 7 ayında neredeyse ulaşıldı. Akdeniz\\\\\\\'in incisi Antalya’ya hava yoluyla 28 Temmuz itibariyle 5 milyon 21 bin 5 kişi geldi. Gelen turistler geçen yıla oranla yüzde 62’lik bir artış gösterdi.
\ \
\ \ Günde 58 bin ortalama
\ \ Antalya’ya 27 Temmuz Perşembe günü itibariyle 4 milyon 959 bin 434 turistin geldi. 28 Temmuz Cuma günü ise Dış Hatlar Terminali’nden toplam 61 bin 571 yolcunun daha geldiği Antalya’da toplam turist sayısı 5 milyon 21 bin 5 kişi oldu. Temmuz ayında Antalya’ya en düşük 51 bin, en yüksek 68 bin turist geldi. Bu rakamlar ortalamaya vurulduğu takdirde Antalya’ya gelen turist ortalaması 58 bin olarak belirlendi.
\ \
\ \ Ruslar gelmeye devam ediyor
\ \ Antalya’ya temmuz ayı itibariyle gelen turistlerin büyük bölümünü Ruslar oluşturdu. Haziran ayında 1 milyon 321 bin olan Rus turist sayısı, temmuz ayında 2 milyonu geçti. Rusya’nın yanı sıra Ukrayna ve BDT ülkelerindeki yükselişler temmuz ayında da sürmeye devam etti.
\ \  

\ \