p>Dün gerçekleşen yeni anayasa değişikliği referandumunda Alanya\\\\\\\'da 51,1% ile ‘Hayır’ sonucu çıktı. Referandum sonucunun ardından Alanya’daki siyasi partiler arasında soğuk rüzgarlar esti.

\ \ \ \

AKP – MHP didişmesi

\ \ \ \

Pazar günü yapılan referandum çalışmasında ortak hareket eden AKP ve MHP’nin ‘Evet’ oyları Türkiye genelinde ‘Evet’i birkaç puanla kazandı. Özellikle Antalya, 40,9% ‘evet’ 59% ‘hayır’ sonucunun çıkması, Ak Partili yöneticileri tedirgin etti. Türkiye’nin Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 1 ay süre zarfında, Antalya ve Alanya’ya sayısız kez gelerek ‘Evet’ propagandası yaptı. Bu çalışmalara rağmen alınan sonuçlara Ak Parti’nin en üst kurucuları olmak üzere Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Ak Parti Antalya İl Teşkilatı ile AKP Alanya İlçe Teşkilatı memnun kalmadığı gözlendi. Öte yandan Ak Parti ile MHP’nin ortak yürüttüğü referandum çalışması sonrası Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Berberoğlu ile MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan arasında sandıkların kapanıp oy sayımının  bitmesine yakın Berberoğlu, “1 Kasım’daki seçimlerde 68 köyde aldığımız oy ile dün aldığımız oylar birbiri ile örtüşüyor. MHP’nin katkısını önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz” dedi.

\ \ \ \

Türkdoğan’dan it-bit göndermesi

\ \ \ \

Referandum sonucunda Alanya’da alınan ‘Hayır’ oylarının fazla çıkması sonucunda Ak Parti ile aynı yolda yürüyen MHP Alanya’da ipler gerildi. MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan sosyal medya hesabından, “Bozkurt yelesinde bit arayan, kendi otağında it arasın…” şeklinde paylaşım yaptı. Bu  sözleriyle kafalarda soru işaretleri bıraktı. “Alanya’da 79 bin oyumuzu 82 bine yükselttik” diyen Berberoğlu’na gönderme yapan Türkdoğan, “Bizim partimizin büyük bir bölümü, davasını savunduğumuz liderimiz Devlet Bahçeli’nin talimatla doğrultusunda ‘Evet’ oyu kullandı. Seçim saatlerinde ekibimle tek tek sandıkları gezdik. Dava arkadaşlarımızın, ‘Evet’ oyu verdiklerini kendi gözlerimle gördüm. Türkiye genelinde, 52%’ye yakın ‘Evet’ oyunun içinde MHP’lilerin oyunu görebilirler” diyerek Berberoğlu’na cevap vermiş oldu.

\ \ \ \

‘Hayır’ kaybetti Takavut kazandı

\ \ \ \

Referandum çalışmaları kapsamında Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ile CHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut’un girdiği iddiayı kazanan CHP oldu. Referandum çalışması esnaf gezisi sırasında Berberoğlu ile Takavut karşı karşıya gelmiş ve Takavut, Berberoğlu’na “Alanya’da ‘hayır’ kazanacak” diyerek takım elbisesi iddiasına girmişlerdi. Alanya’da 48,8% ‘Evet’, 51,2% oranında ‘Hayır’ın çıkması karşısında Takavut, girdikleri iddiayı kazanmış oldu.

\ \