Alanya’nın tanınmış isimlerinden mali müşavir Hüsnü Akçalıoğlu, 24 Haziran Milletvekili seçimleri için Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Akçalıoğlu, konu ile ilgili açıklamada bulunurken, şöyle dedi;

Sevgili hemşerilerim, 27'nci Dönem Milletvekili Aday Adaylığı müracaatımı Ankara Ak Parti Genel Merkezinde yapmış bulunmaktayım.

Bu kutsal göreve talip olmamda, özellikle Antalya'nın doğu ilçeleri; başta doğduğum, büyüdüğüm ve bu yaşıma kadar hayatımı iyi günde, dar günde üzüntüsüyle sevinciyle, ekmeğimizi aşımızı birlikte paylaştığımız Alanya'nın, evlenerek ikinci yurdum olan Gazipaşa halkının ve içli dışlı sosyal, kültürel iç içe beraber yaşadığımız Torosların yiğit insanlarının yurdu kadirşinas Gündoğmuşlu hemşerilerimin talep ve yönlendirmeleri doğrudan etkili olmuştur.

Özetle halkımız 24 saat ulaşabileceği, iyi niyetli, mücadeleci, Çalışkan ve en önemlisi daima yanında görebileceği, hesap sorabileceği liyakatte adaylar görmek istediğini yaşayarak gözlemledim.

Bu vesileyle almış olduğumuz bu kararın halkımıza, ülkemize ve tüm kardeşlerimize hayırlar getirmesini diler, büyüklerinin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim.

ÖZGEÇMİŞ:

1971 Alanya doğumluyum.

İlk, orta ve liseyi Alanya Özel Hamdullah Emin Paşa kolejinde okudum.

2 tane üniversite eğitimi aldım: Selçuk üniversitesi İ.İ.B.F Fakültesi ve daha sonra Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünü bitirdim

Özel sektörde hesap uzmanı olarak çalıştım

2000 yılı itibari ile Mali müşavirlik hizmetine başladım.

1998-2004 arası Siyasetin mektebi dediğimiz gençlik kollarında çalıştım

2004-2009 arası Antalya il genel meclis üyeliğine seçildim.

2009-2014 arası Alanya Belediye Meclis üyeliğine seçildim.

Kısa bir süre(15 gün)Alanya Belediye Başkan vekilliği yaptım.

2009-2014 arası Alanya Belediyesi Plan ve bütçe Komisyonu Başkanlığı yaptım.

2009-2014 arası Alanya Belediyesi Denetim Komisyonu başkanlığı yaptım.

2010 yılında Ak Parti Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen "Siyaset Akademisi" sınavında Antalya-Alanya birincisi olarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'dan birincilik plaketimizi almak nasip oldu.

" KİT'lerin özelleştirilmesi" ,"KOBİ'lerin Türkiye Ekonomisindeki yeri" adlı birçok araştırma ve makale çalışmalarımız olmuştur.

Türkiye'de yatırım yapmak isteyen dış sermaye kaynaklı firmalara yatırım danışmanlığı yapmaktayım.

İyi derece İngilizce bilmekteyim.

Evliyim. Eşim Gazipaşa'lı olup diş hekimliği yapmaktadır. İki çocuk sahibiyim.