Finlandiya vatandaşları Türkiye’de İstanbul, Ankara ve Alanya’da oy kullanıyor. 4 senede bir yapılan ve 200 milletvekili seçimi için oy kullanılan seçimde 19 siyasi parti yarışıyor. 2613 adayın milletvekili olabilmek için yarıştığı seçimde Türk asıllı bir aday da milletvekili olabilmek için Yeşiller Partisi listesinde bulunuyor.

“ALANYA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLIYOR”

Oy kullanma işlemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Finlandiya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu, “Bugün burada Finlandiya Fahri, Konsolosluğu’nda Finlandiya milletvekilliği seçimleri için toplandık.

Finlandiya’da her 4 yılda yapılan seçimler için Alanya’daki fahri konsoloslukta oy kullanma işlemi başladı. Burada 3 bine yakın Finlandiyalı vatandaş yaşıyor. Geçtiğimiz seçimde 460 vatandaş burada oy kullandı.

Finlandiya dışındaki ülkelerde yapılan seçimlerde oy kullanılan şehirlerden birisi de Alanya. Bu bizim için çok önemli. Çünkü tanıtıma çok önemli katkı sağlıyor. 200 milletvekilliği seçimi için seçim yapılıyor. 13 farklı bölgede seçim yapılıyor. Bu katılımda bağımsız adaylar da var.

Aynı zamanda bir Türk aday da bu seçimde Yeşiller Partisi’nden seçime katılıyor. Bu bizim için çok önemli. Bu seçimlerin hem Türkiye için hem de Finlandiya’da yaşayan Türkler için en iyi şekilde geçmesi için özellikle çaba sarf ediyoruz.

Burada yaşayan Finlandiyalılar çok memnun. Çünkü kendi ülkelerindeki oy kullanma işlemini burada rahatlıkla yapabiliyorlar. Bu süre içerisinde biz de elimizden geldiğince en iyi şekilde onları ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“ALANYA’DA KATILIM ÇOK YOĞUN”

Finlandiya vatandaşı Tiia Özgül de, “Şu anda 4 yılda bir yapılan milletvekilliği seçimi aşamasındayız. Bölge bölge adaylar var. Herkes kendi adayını seçecek. Alanya’da katılım çok yoğun. Bgün ilk günümüz ve çok güzel. İnşallah 3 gün böyle devam devam edecek. Seçimler yurt dışında 5 gün, burada 3 gün sürüyor. Aslıl seçim günü ayın 14’ünde. Oylar buradan Finlandiya’ya gidecek. Orada sayılacak” diye konuştu.

“PAULINA MÜFTÜOĞLU TEMSİLCİMİZ OLACAK”

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Türkiye’de de oy kullanan ve duyguları sorulan Özgül, “Çok güzel bir duyguydu. Bir de Paulina Müftüoğlu oradaydı. Bu bizim için çok önemli. Müftüoğlu’nu tebrik ediyorum. Kendisi mecliste bizim temsilcimiz olacak” ifadelerini kullandı.