Kurtoğlu “Halk sağlığı programları geliştirilecektir. Öncelikle gürültü, hava deniz ve çevre kirliliği gibi halk sağlığını tehdit eden sorunların çözümü hedeflenecektir. Alanya’mızn bir çok noktasına modern tuvaletler konulacaktır. İlçe sahillerinde yürüyüşe çıkan yurttaşlarımız daha geniş daha yeşil alanlara kavuşturulacak. Sokak hayvanlarına ilgili yasa kapsamında muamele yapılacak. Bu dünyanın ve kentimizin onlara da ait olduğunu unutmayacağız”dedi.

Vatan Partisi Alanya Belediye Başkan Adayı Kimya Yüksek Mühendisi Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açıklaması şöyle:

Tüm çöp konteynerlerini yer altına alacağız. Böylece hem sokaklarımız sağlıklı hale getirilecek, hem de Alanya’mızın yüzü güzelleştirilecektir. Alanya’mızın değişik bölgelerine çöple ilgili tesisler kurulacaktır. Buralarda geri dönüşüm sağlandığı gibi, Elektrik enerjisi üretimi yapılacaktır.

Bu tesislerin kurulacağı ilçemize tesislerin işletim maliyetlerini karşılamak için bu mahallerde teşvik yatırımları ile desteklenecektir. Sokak hayvanlarına ilgili yasa kapsamında muamele yapılacak. Bu dünyanın ve kentimizin onlara da ait olduğunu unutmayacağız. Sokakta bizlerle yaşamaya çalışan sokak hayvanlarının her türlü sağlık desteği belediyemizce verilecek. Yaşam hakkına karşı bahaneleri reddiyoruz.

Halk sağlığı programları geliştirilecektir. Öncelikle gürültü, hava deniz ve çevre kirliliği gibi halk sağlığını tehdit eden sorunların çözümü hedeflenecektir. Belediyelerimiz bünyesindeki huzurevleri, her bakımdan geliştirilecektir. Bakıma muhtaç hastalara hizmet verecek birimler, öncelikle büyütülecektir.

Kırsal alanlarda oturan yurttaşların sağlık hizmetlerine kolay erişimi sağlanacaktır.Hastanelerin yanlarına misafirhaneler kurulacak ve hasta yakınları sokakta sabahlamaktan kurtarılacaktır. Bununla ilgili yapılan çalışmalar geliştirilecektir.

Belediyenin birinci sorumluluğu, tüm Alanyalıların dinlenme ve eğlenme hakkını yerine getirmek olacaktır.Tüm kıyı şeridinde halkımızın yararlanacağı halk plajları oluşturulacak ve tatil günlerinde bu merkezlere özel otobüs seferleri konulacaktır.

Alanya’mızın birçok noktasına modern tuvaletler konulacaktır. İlçe sahillerinde yürüyüşe çıkan yurttaşlarımız daha geniş daha yeşil alanlara kavuşturulacak