Özel Haber - Gazete Alanya


31 Mart 2019 seçimlerine kısa bir süre kala bir tarafta Millet İttifakı, diğer tarafta ise Cumhur İttifakı son kozlarını ortaya koyuyorlar. Meclis üyeleri de Alanya Belediyesi’nde ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde görev alabilmek için adeta yarış atı gibi seçimlere dört koldan asılıyorlar. Peki, geçtiğimiz 5 yılda Antalya Büyükşehir Meclis Üyesi olan isimlerin karnesi nasıl? Gazete Alanya sizin için derledi…

CHP’Lİ ERKAN DEMİRCİ TEK BAŞINA REKOR KIRDI

CHP Antalya ve Alanya Belediye Meclis Üyesi olan Erkan Demirci, başarılı çalışmalarının karşılığını alarak yeni dönemde de Millet İttifakı’nın birinci sıradan meclis üyesi adayı oldu. 5 yılda toplamda 110 Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı yapıldı. Demirci bu toplantılardan 108 tanesine katıldı. Adeta rekor kıran Demirci, özellikle imarla ilgili çok önemli projelerde en ön safta yer aldı. Alanya’nın menfaatleri doğrultusunda onlarca karara imza atan Demirci, Alanya’yı güzel hizmetlerle buluşturdu. Demirci, şahsi sosyal medya hesabından da alınan kararları Alanya’ya duyurması ile takdir topluyordu.

MHP’Lİ KERİM AYDOĞAN ÇOK GERİDE

Cumhur İttifakı’nın birinci sıra Alanya Belediye Meclis Üyesi Adayı Kerim Aydoğan’ın karnesi ise hiç iç acıcı değil. 5 yılda yapılan 110 toplantıdan Kerim Aydoğan sadece 4-5 tanesine katılım sağladı. MHP’den Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Aydoğan, toplantılara hiç katılım sağlamaması ile dikkat çekti.

Bir diğer MHP’li isim Abduullah Sönmez ise Kerim Aydoğan ile aynı tabloyu çizdi. Şu anda Millet İttifakı Alanya Belediye Başkan Adayı olan Sönmez, 5 yılda sadece 5 toplantıya katılarak, kötü bir grafik çizdi.

MHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinden Zihni Asiltürk ise 80’ye yakın toplantıya katıldı. Katılım sayısı oldukça az olan Asiltürk, Kargıcak Mahallesi’nde bulunan Dinler Otel’in arkasındaki yol çalışmaları ile ilgili ve dolmuş sahiplerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ödeyecekleri paraların düşürülmesi konusunda çaba gösterdiği belirtildi.

DEMİRCİ TEK BAŞINA FARK ATTI

MHP’nin 4, AK Parti’nin 2 Büyükşehir Belediye Meclis Üyesinin toplamdan 50 tane bile toplantıya gitmemesi ancak Demirci’nin tek başına CHP’yi temsilen 108 toplantıya katılması ilginç bir istatistik olarak dikkat çekti. Özellikle Cumhur İttifakı Adayı Kerim Aydoğan’ın toplantılara bile katılmazken yeniden listenin birinci sırasından aday gösterilmesine vatandaşlar  ‘’Katılmayacağı meclise neden aday olur’’ şeklinde tepkilere neden oldu.