Haber- Burak ÖZTUNÇ

Alanya Belediye Meclis Toplantısı’nda ilk sözü İYİ Parti Grup Sözcüsü Erkan Demirci aldı. Demirci meclis gündemi ile ilgili bazı eksiklikleri ve yapılmasını istedikleri konuları iletti. Meclisten önce grup sözcülerine bir dosya gönderildiğini hatırlatan Demirci, “Bu dosyanın ikiye çıkarılması ve bir tanesinin de siyasi parti ilçe başkanlarına gönderilmesini rica ediyorum. Bu benim ricamdır, yaparsınız ve yapmazsınız. Hem İlçe Başkanları ile de konuları tartışmış oluyoruz. Yasa gereği meclis ve komisyon kararları internete koyulmalı, meclis kararlarını internette gördüm ancak komisyon kararlarını göremedim. Onlarda yasa gereği alenidir. Komisyon kararları da aynı şekilde internetten yayımlanmalı.” dedi.

‘KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMAYACAĞINIZIN SÖZÜNÜ İSTİYORUZ’

İstek ve taleplerini iletmeye devam eden Demirci, “Kulağımıza gelen bazı duyumlar var. Bunu ifade etmek istiyorum Başkanım. Belediye seçimleri yaşananlardan dolayı Millet İttifakı’na destek veren kişi ve kurumlarla ilgili belediye tarafından işlem yapılacağı hatta bir takım alt kademe belediye çalışanlarının işten atılacağı yada görev değişikliği yapılacağı şeklinde duyumlar geliyor. Sayın başkanım sizin 15 yıllık belediye tecrübenizi biliyoruz. Geçmiş dönemde 5 yıl beraber çalıştık. Ben böyle bir şey yapmayacağınızı tahmin ediyorum ama insanlar rahatsız. Bize gelen bir çok telefon var. Bunu sizden duymak istiyoruz. Kimsenin ekmeği ile oynanmayacağını ve işini layıkıyla yapan herkesin işine devam edeceğini duymak istiyoruz.” diye konuştu.

‘ALANA KİMLİĞİNİ KAYBETMEMELİ’

Demirci, Alanya’nın daha yaşanabilir bir kent olmasının ortak hedefleri olduğunu belirterek, “Bu ortak hedef çerçevesinde yapı ruhsatları, temel vizesi, yapıların konumlandırılması, mevcut yapılara yapılan sundurmalar, gölgelikler dahil her türlü yapılaşma izinleri, iş yeri açma izinleri, iş yeri kapama izinleri, eğlence vergileri, ilan vergileri, araç trafik düzeni sağlanması, esnafın düzeninin sağlanması, etiketlerin yeniden raflara gelmesi, yaya yolu ve kaldırım işgalinin sonlanması, hijyen denetimleri ve işgaliye denetimleri gibi konularda kent disiplinin yeniden sağlanması bizim önceliklerimiz arasında. Sizinde bundan sonra öncelikleriniz arasında olacağınızı tahmin ediyorum ama bizler bu konulara biraz daha önem verilmesini istiyoruz. Yeni bir döneme sıfırdan başladık ve inşallah bu konularla ilgili bundan sonra bir sorun yaşamayız. Çünkü Alanya’nın kimliğini kaybetmemesi lazım, kuralları olması lazım.” dedi.

‘İL OLMAYI İSTİYORUZ’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in seçim sürecinde vaat ettiği 82 projeyi hatırlatan Demirci, “82 diyince benim aklıma bizim Çözüm Masası’nın telefon numarası dışında başka bir şey daha geliyor. Bu da hükümetle birlikte yapılan ittifakla inşallah il olunması. Sizde bunu umut ediyorsunuzdur ve bu konuda adım atılmasını bekliyoruz. “ dedi ve mecliste gülüşlere neden oldu.

TUNA HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Erkan Demirci’nin ardından ise sözü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Sözcüsü Mustafa Tuna aldı. Mustafa Tuna açılış konuşmasında, “Bu bir son değil, yeni bir başlangıç demiştik. Dediğimiz gibi de oldu. Alanya halkı belediyecilik olarak gelişimi, değişimi ve hizmeti seçerek yeniden başkanımızı göreve getirdi. Geçtiğimiz 5 yılda partili, partisiz; köylü, kentli demeden ayrım yapmadan Alanya halkına hizmet ettik ve Alanya halkı da, başta Belediye Başkanımız olmak üzere ekibini ve siz değerli meclis üyelerini kaldığınız yerden devam edin diyerek görevlendirdi. Başkanımız başta olmak üzere katılımcı, demokratik ve şeffaf bir anlayışla hizmet edeceğimizden hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatdır. Belediye Meclisi olarak hep birlikte Başkanımızın ve yönetiminin yanında olarak, Alanya halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Tabi ki hatalar eksiklikler olabilir. Bu eksiklikleri belediye meclisi olarak, hep birlikte gidermeye çalışacağız. Sen, ben demeyeceğiz. Biriz, beraberiz diyeceğiz. Benim bu düşüncemden hiç şüphem yok. Her arkadaşımın da en az benim kadar böyle düşündüğünü biliyorum. Çok güzel bir seçim kampanyası dönemi geçirdik. Bütün Alanya halkı ile selamlaştık, ellerini sıktık, dertlerini dinledik. Şimdi hizmet zamanıdır. Kollarımızı sıvayıp başta Alanya halkı olmak üzere bütün meclis üyesi arkadaşlarımızla hizmete devam edeceğiz. Ben tekrar MHP grubum adına yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diler, başkanımız ve siz değerli meclis üyesi arkadaşlarıma başarılar dilerim. Cumhur İttifakı olarak birlik ve beraberliğin devamı için 5 yıl boyunca hizmet edip Alanya halkına elimizden gelen hizmeti yapacağız. Yeni dönemin başta Belediye Başkanımız, Meclis üyelerimiz, müdürlerimiz ve belediye personeline hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.