CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, cumartesi günü Antalya'da partisinin il kongresine katılarak belediye başkanlığı dönemini eleştiren Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya hesabı üzerinde yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada, Akaydın'ın belediye başkanlığı döneminde düzenlediğini iddia ettiği bira festivalinde (Octoberfest) bir gencin hayatını kaybettiğini söyledi. Erdoğan, aynı zamanda Akaydın'ın ölüleri yakma projesi olduğunu ve söz konusu dönemde Antalya'ya hiçbir şey yapılmadığını ileri sürdü.

'BALONUN PATLAMASI YAKINDIR'

Mustafa Akaydın, Erdoğan'ın sözlerine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Akaydın, “Kendi tüzüğünüzü bile takmadığınız partinizin il kongresinde sindiremediğiniz ne varsa yinelediniz. Bilimsel çalışmalardan yoksun, temelsiz, içini boşalttığınız, sadece sayı olarak gördüğünüz ne varsa balon gibi şişiyor. Unutmayın ki balon bir gün patlayacaktır, patlaması yakındır" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İ ELEŞTİRDİ

Akaydın, adı geçen organizasyonun belediye tarafından düzenlenmediğini, ancak turizme katkısından dolayı etkinliğin huzurlu bir şekilde gerçekleştirilmesi için destekçi olarak katkıda bulunduğunu dile getirerek, vefat eden gencin festival nedeniyle ölmediğini aktardı. Akaydın, hesabından şu sözleri paylaştı:

“Belediye başkanınızın 4 Ocak 2017 tarihinde içki masasında Konyaaltı Sahili'ni nasıl sattığını, daha nasıl satacağını anlatayım. Artan turist sayısını referans gösterip rekor turizmi safsatasıyla turizmi nasıl toparlayamadığınızı anlatayım. Kapanan iş yerlerini, esnafın durumunu, yaşadıkları zorlukları anlatayım. Kıyım ve yıkım belediyesine dönüştürdüğünüz belediyede insanlara iş vaadinde bulunup onları nasıl kandırdığınızı, belediyeyi nasıl torpil yumağına çevirdiğinizi liste liste anlatayım. Sinema şehri için çalışıyoruz deyip şehrin tek sinema müzesini, diğer müzeleri nasıl kapattığınızı ve içindekileri depolarda nasıl çürüttüğünüzü anlatayım."

'ANLATMAYA GEREK YOK'

Kendi dönemindeki tahsis iptallerine verdikleri tepkilerin bir tarafa çekildiğini belirten Akaydın, ölüleri yakma projesiyle Antalya'nın kandırıldığını iddia etti. Akaydın, “Yıkıma sürüklediğiniz ülkede alt üst ettiğiniz tüm her şeyin nasıl toparlanamadığını anlatayım. Artan taciz, tecavüz vakalarını anlatayım, saçmalıklara nasıl referans gösterildiğinizi anlatayım. Eğitim sistemimizde iki şey yoktur; biri eğitim, biri sistem ironisi ile içini boşalttığınız eğitimi anlatayım. Ruhu gereği muhalefet olan sanatı engellemekle kazanamayacağınızı anlatayım. Ne demiş Goethe; 'Göğün her yerde mavi olduğunu anlamak için dünyayı dolaşmanız gerekmez.' Anlatmaya da gerek yok yani, Antalya'nın durumu da, ülkenin durumu da ortada. Anlamadığınız şeye sahip olmanızı beklemiyorum da, az biraz çaba" ifadelerini kullandı.