Adalet ve Kalkınma Partisi 27’nci Dönem milletvekilleri aday adayları, 5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen temayül yoklamasından sonra dün Ankara'ya mülakata katıldı. Antalya'da temayül yoklamasından geçen 13'ü Alanya'dan 120 isim Ankara’da AK Parti Genel Merkezi'nde mülakata girdiler.

Mülakatta aday adaylarına parti teşkilatlarında daha önce hangi görevlerde yer aldıkları, yaşadıkları şehirlerde ne iş yaptıkları sorularak halkın içerisinde yer alıp almadıklarını öğrendiler.

ADAY LİSTELERİ 21 MAYISTA

AK Parti'de 14 Genel Başkan Yardımcısı’nın başkanlığında kurulacak komisyonlarda aday adaylarıyla görüşülerek, ön eleme yapılacak. Komisyonlarda bakanlar, milletvekilleri, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkan yardımcıları, teşkilat başkan yardımcıları, eski bakan ve milletvekilleri yer alacak. Ardından belirlenen isimler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyona sunulacak. Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon, çalışmalarını tamamladıktan sonra milletvekili adayları listesi en geç 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilecek. Mülakata Alanya'dan Abdullah Öztürk, Durali Şener, Hasan Murat Diler, Hakan Koşmaz, Hüsnü Akçalıoğlu, Hüseyin Güney, İsmail Yıldız, Mine Karagöz,  Necati Yıldırım, Nurettin Uludağ, Ömer Kocaman, Övünç Özkan, Sibel Kurtoğlu isimleri girdi.