Dün Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, Ak Parti Başkanı Mustafa Toklu’nun yeni yapılan Alanya Belediyesi binası ile ilgili yaptığı eleştirilere yanıt vermişti. Bugünde Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı Siyasi İşlerden Sorumlu Başka Yardımcısı Avukat Feri Yücel Ergün Kula’nın açıklamalarına cevap verdi.  “Bizim siyasi literatürümüzde ‘İşlerine çomak sokmak’ gibi bir tabir yoktur, ancak böyle bir tabir kullanarak da açıklamalarda bulunması trajikomik oldu” diye konuşan Ergün, Kula’nın açıklamalarını sert bulduklarını ve yerel siyaset için uygun olmadığını dile getirdi.

‘AK PARTİ OLARAK HİÇBİR KURUM YA DA PARTİYE BU ŞEKİLDE İTHAMDA BULUNMAYIZ’

Ergün, “Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula’nın bugün ilçe başkanımız Mustafa Toklu hakkında ‘Söylemlerine dikkat etsin, işlerini bozduk diye konuşuyorlar’ tarzında söylemlerde bulunduğunu üzülerek öğrendik. Bu söylemleri yapan birinin başkası hakkında söylemlerine dikkat etsin demesi trajikomik. Bugün, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) meclisinde hanutçulukla ilgili karar alınır, açıklama yapılırsa bu demek ki kentin genel bir sorunudur. Biz, şehir içerisinde kümülatif olarak gördüğümüz bir soruna hep birlikte çözüm olalım diyoruz. Bir şeyin çok iyi bilinmesini istiyoruz biz Ak Parti hükümeti olarak yapılan işlerin yapılmamış gibi gösterilmesine karşıyız. Biz bundan muzdarip bir parti olarak hiçbir kurumu ya da partiye bu şekilde bir ithamda bulunmayız. ‘Bizi eleştirin, eleştiriye açığız’ deniyor ise şehrin ortak bir sorunu dile getirildiğinde bu tip agrasif tepkilerde bulunulması yerel siyaset için uygun değil” dedi.

‘BİZ YERİ GELDİ ÇUVALDIZI KENDİMİZE DE BATIRDIK’

Ak Parti’yi hedef göstermeye çalıştığını vurgulayan Ergün, “İşlerine çomak sokmak’ deyimi çok yanlış bir deyim. Bu tip söylemler yarın bir gün kurumlar arası ilişkileri yıpratır. Çomak sokmak deyiminin siyasi literatürde nerde ve nasıl kullanılacağını bilmiyoruz. Sayın Kula bizden yaşça daha deneyimli bir siyasetçi. Umarız bize bunun nasıl kullanılacağını açıklar. Kendisi jandarma ile emniyet ile sürekli birlikte hareket ettiklerini de özellikle belirtip, partimizi bu kurumları hedef alıyormuş gibi göstermeye çalıştı. Genel perspektifte bakarsak Alanya Cumhuriyet Başsavcımız Yasin Emre ile birlikte yapılan operasyonlar herkesin takdirindedir.

Biz yeri geldi çuvaldızı kendimize de batırdık. İlçe Başkanımız Mustafa Toklu göreve geldiği gün ‘Hepimizin ortak paydası Alanya, Alanya için taş üstüne taş koyan herkese minnettarız’ dedi. Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak bizim üzerimize düşecek ne varsa bizler her şeyi yapmaya hazırız” diye konuştu.

Ergün’ün açıklamaları şöyle devam etti;

Bütün şehirdeki en büyük sorun hanutçuluk ve çığırtkanlık öne çıkarken sessiz kalmak olmaz. Esnafın malını sergileyebileceği alan tabi ki olacak ancak biz hanutçuluğu çığırtkanlığı önlemeliyiz diyoruz. Eğer getirilen kurallara uymayan bir işletme varsa yasada da bunun karşılığı varsa biz sonuna kadar arkasındayız. Bu tip çözümler inşallah kente bir disiplin getirir. Diğer esnaf arkadaşlarımız da kendilerine çeki düzen verirler. Sezonun ortasındayız alınan önlemleri ne kadar katı uygularsak o kadar net ve katı geri dönüşler alırız. Bu bağlamda da bir olmamız lazım. Sadece hanutçuluk çığırtkanlık için söylemiyoruz. 

‘BİR OY İÇİN BİZİM BÖYLE BİR ŞEY YAPMAMIZ BEKLENEMEZ’

Bizim bir oy için birilerini arayıp da ‘Şu dükkanı kapatmayın’ demek gibi bir durumumuz yok, olamaz da. Biz sadece tek bir telefon açtık o da, turistik bir işletmeye cuma günü saat 16.30’da tebligat gidiyor ve deniyor ki, ‘Cumartesi sabahı mekan mühürlenecektir.’ Böyle bir anlayış olabilir mi? Biz de bu kararın hiç olmazsa 12 saat daha ertelenmesi yönünde talepte bulunduk. Yoksa bizim bir oy için böyle bir şey yapmamız beklenemez. Biz iktidar partisiyiz, bizim daha büyük daha vizyoner projelerimiz var. Biz bir dükkan kapanmasın bir oy olsun gibi bir düşünce peşinde değiliz böyle bir durum varsa bizi desteklemeyin zaten.

‘YEREL SEÇİMLER DE KIZIŞTI’

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi hakkında da değerlendirmede bulunan Ergün, “Vatandaşlarımıza 24 Haziran’daki demokratik ve ülkemize sahip çıkan duruşları için teşekkür ediyorum. Seçim sabote edilmek istendi. Spekülatif haberler çıkarıldı. Ancak hep birlikte gördük ki herkesin iradesini yansıtabildi. Bugünlerde bazı yerlerde kapı kapı dolaşılarak seçim muhasebesi yapılıyor. Bu konuda herkesin bir konuya dikkat etmesini istiyorum, Ak Parti’ye olan güven partili partisiz bütün seçmenler tarafından sandığa sirayet etti.

Yerel seçimlerin erkene alınabilme ihtimali hakkında çıkan haberlerin ardından yerel seçimler de kızıştı. Benim bu konuda naçizane bir tavsiyem var. Bizim bu süreçte yapılan açıklamalarda ve söylemlerde yerel taşra siyaseti yaptığımız unutulmamalı. Yine medyada Cumhur İttifakını konuşmak için çok erken. Bu ittifak devletin, milletin menfaati için kurulmuş bir eylem. Alanya’da veya taşralarda söylenen söylemler genel ittifaka zarar veremez” şeklinde konuştu.