HABER - Hasan KAYA

Seçim dönemlerinde Ak partili Milletvekillerince sık sık gündeme getirilen Kazancı yolunda hiç bir çalışma dahi olmadığını belirten bazı vatandaşlar, Ak Parti hükümeti Gazipaşa'da Belediye Başkanlığını kaybettikten sonra Kazancı yolu bir kez olsun gündeme gelmedi diyerek Ak parti hükümetinin yol projesini yapmayarak Gazipaşa'ya ceza verdiğini söylediler.

2016 TEMELİ ATILACAK DEMİŞTİ

Daha önce gazetelere açıklama yapan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Gazipaşa- Kazancı, Ermenek ve Göktepe yolu toplam uzunluğu 84 kilometre olup, 2016’da temeli atılıp, iki yıl içinde bitirilecek. Alanya-Sarıveliler,165 milyon TL’ye mal olacak yol ile mesafeyi 5 kilometre kısaltıyoruz. Proje 3 yıl içinde tamamlanacak” demesine rağmen hala Kazancı yolunda bir çivi dahi çakılmadığı görülüyor.

GAZİPAŞA KAZANCI YOL PROJESİNİN ÖZELLİKLERİ

Gazipaşa-Kazancı İl Yolu güzergâhında (42+872-43+512) 640 metre uzunluğunda 1 tünel kazılacak. 256 metre boyunda köprü (4+692-4+948) tesis edilecek. Proje 2×1 sathi kaplamalı yol olarak planlanmış olup platform genişliği 10 metre olacak. Arazi yapısı yer yer dağlık ve engebeli olduğundan dolayı güzergâh üzerinde yol verileri cetvelinde de belirtildiği gibi hız 80 km/saat olup belli kesimlerde %12’ye yaklaşan eğim değerleri görülecek. Güzergâhta toplam 269 sanat yapısına yer verilecek.