p>AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya’da kuruluşundan itibaren partide görev almış yöneticilerle bir araya geldi. Çavuşoğlu, Milletvekili Sena Nur Çelik, milletvekili adayı İbrahim Aydın, İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ile birlikte, Alanya\'da AK Parti teşkilatlarında ilk günden bu yana görev alan yol arkadaşları ile bir araya geldi.

AK Parti’nin eski yöneticileri ile tek tek selamlaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu yaptığı konuşmada, “Biz bu yola çıkarken ilk günkü aşkla Haydi Bismillah dedik. İşte burada da o ilk günkü aşkla bizimle yürüyen kardeşlerimizle beraberiz. Partinin kurulduğu ilk günden bu yana çok çalıştınız. Hepinize gönülden çok teşekkür ediyorum. Bize hep destek verdiniz biz de en iyisini yaparak sizleri mahcup etmemeye, içeride ve dışarıda sizleri en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Yine sizlerin hizmetkarı olarak buradayız” dedi. 

Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için el ele birlikte yürüyeceğiz diyen Çavuşoğlu, “Partimizin kurulduğu ilk günkü aşkla Haydi Bismillah diyoruz. 2001 ruhu ile hareket edeceğiz. AK Parti Türkiye’nin çimentosudur. Sizler de bu partinin güvencesisiniz. Bu dava sizlerin omuzlarında yükseldi. Bundan sonra da sizlerin çalışmaları ile el ele birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu. 

HAVALİMANINDA HAYVANLAR OTLUYORDU
Ak Parti iktidarları döneminde ülkemizde büyük yatırımlar yapıldığını belirten Çavuşoğlu, Alanya ve Antalya’ya da bu yatırımların yansıdığını söyledi. Çavuşoğlu, “Gazipaşa havaalanı bizden önce başlayan bir sevdaydı ama kısa sürede umutların tükendiği bir proje oldu. Cihazlar söküldü, hayvanların otladığı bir hale geldi. Biz omuz omuza verdik, amansız bir mücadele örneği gösterdik. Dünyada coğrafi olarak Gazipaşa’ya benzer havaalanlarını inceledik. Sadece devletin uzmanlarını değil bağımsız uzmanları da getirdik. Kitap yazılacak bir mücadele ve başarı örneği ama bu başarı hepimizin başarısı, hepimizin mücadelesi ile geldi. Şimdi o havaalanı çalışıyor ve ilçemize büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu. 

ALANYA İLKLERİN İLÇESİ
Mahmutlar - Kestel yolu bile ilk başladığımızda bizim için çok büyük bir projeydi diyen Çavuşoğlu, “Ama şimdi o kadar projeler yaptık ki o yoldan çok daha iyi yollarımız oldu. Alanya hep ilklerin ilçesi oldu. Bakın Alanya\'da iki üniversite var. Biri devlet, birisi de vakıf üniversitesi. Bir ilçeye ilk devlet ve ilk vakıf üniversitesinin yapıldığı ilçe Alanya oldu” dedi. 

KÜRT KARDEŞLERİMİZ PKK’DAN KURTULMAK İSTİYOR
Son dönemlerde artan terör olayları ve verilen mücadele hakkında da konuşan Çavuşoğlu, “Hiçbir güç bizi inandığımız yoldan çeviremez. PKK\'dan en çok zulmü Kürt vatandaşlarımız çekiyor. Şimdi o kardeşlerimiz PKK zulmü bitsin istiyorlar. Kürt kardeşlerimiz özgürlüğü bizimle yaşadı” şeklinde konuştu. 

Toplantıya katılan AK Parti Milletvekili Adayı İbrahim Aydın’ı bu kez Ankara’ya götürmeye kararlı olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Bu kez İbrahim Bey\'i yanımızda götürmeden Sena hanım da ben de Ankara\'ya gitmeyeceğiz. Antalya\'dan 6 hatta 7 vekili mutlaka çıkarmamız gerekiyor. Bunun için partimize gönül vermiş herkese büyük görev düşüyor” dedi. Çavuşoğlu\'nun bu sözleri salonda büyük alkış aldı.