Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan Ak Parti Demre Kadın Kolları kongresine Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Tülay Beşkonak Özçay, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Özdemir Sevinç, belediye meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

Kadın Kolları İl Başkanı Tülay Beşkonak Özçay, "Fatma Avcı arkadaşımız başkanlık görevinden istifa etti. Bu bir bayrak yarışı. Önemli olan davamız. Bu davayı Gülsüm Cengiz arkadaşımız yürütecek. Bayrağı o devralıyor" dedi.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu da "Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki bir yandan Mehmetçiğimiz Afrin'de ülkenin birliği, dirliği için terörle savaşıyor. Onların yanındayız. Dualarımız onlarla. Burada da Kadın Kollarımızın kongresini yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek listeyle seçime giren Gülsüm Cengiz, geçerli oyların tamamını alarak Ak Parti Demre Kadın Kolları başkanı oldu. Yönetim kurulu üyeliklerine Hamide Doğan Yılmaz, Zeynep Benli, Nermin Kıldır, Meryem Eren, Ayşe Arıcı, Dudu Gül Havutçu, Gülsüm Soydan, Menekşe Özek, Huriye Erkan Küçük, Gülçin Yanar, Meral Tokgöz, Fatma Özen, Ayşegül Peker ve Fatma Türkmen seçildi.

Gülsüm Cengiz, "Beni zor bir göreve layık gördünüz. Yönetim kurulu arkadaşlarımla var gücümle çalışacağım. Partimizi, bulunduğu noktadan daha yukarılara taşımak için çaba harcayacağım" dedi.