ÖZEL HABER - Muammer SOYLU

Türkiye genelindeki tüm teşkilatlarda olduğu gibi Alanya İlçe Teşkilatı’nda da kutlanan bu özel günde İYİ Parti’ye gönül vermiş isimler bir araya geldi. Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın’ın yaptığı konuşma ile başlayan toplantıda gözler geçtiğimiz yerel seçimlerde İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Alanya Belediye Başkan Adayı olan Abdullah Sönmez’i aradı. Seçime büyük umutlarla giren ancak MHP ile AK Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı Adayı Adem Murat Yücel karşısında tutunamayarak seçimi farklı kaybeden Abdullah Sönmez, partisinin ikinci kuruluş yılı kutlama programına katılmadığı gözlendi.

İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı yöneticilerini arayıp, her hangi bir mazeret bildirmediği de öğrenilen Abdullah Sönmez’in bu tutumu, siyasi kulislerde büyük bir ayıp olarak değerlendirildi.

TEKRAR ADAY OLACAK MI?

Öte yandan Abdullah Sönmez’in, yakın çevresine “Bu iş henüz bitmedi, 2023 seçimlerinde yine aday olacağım ve bu kez seçimi mutlaka kazanacağım” dediği ifade edilirken, Sönmez’in bu ayıbından sonra partisiyle ilişkilerinde nasıl gelişmeler olacağı da merakla bekleniyor. Haber merkezimize gelen bilgilere göre, İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı yönetiminin, Abdullah Sönmez’in bu davranışını masaya yatırarak partiye sadakati konusundaönemli bir değerlendirme yapması da bekleniyor.

GÜYA BALANS AYARI VERECEKTİ

İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Alanya Belediye Başkan Adayı olan Abdullah Sönmez, seçim çalışmalarında sık sık rakibi MHP Adayı Adem Murat Yücel'e göndermelerde bulunarak, "Belediyeyi kazanırsam, iyi belediyecilik nasıl yapılır herkese kanıtlayacağım. Şeffaf belediyeciliği bizim dönemimizde herkes görecek. Alanya'ya 'balans ayarı' vermeye geliyorum." şeklindeki sloganlar ile seçmenine seslenmişti.