Adaylık imzaları için sürenin 4 Mayıs'ta başlıyor. Vatan Partisi, Cumhurbaşkanı adaylığını çok önce ilan eden Doğu Perinçek için 100 bin dilekçe zaten toplanmıştı. Ancak, uyum yasasıyla imzaların bizzat ilçe seçim kurullarına ulaştırılması gerekiyor. Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi için 4-9 Mayıs tarihleri arasında 08.30-20.00 saatlerinde Alanya Adliyesi’nin arka tarafında bulunan İlçe Seçim Kurullarına başvurmaları gerekiyor.

Vatan Partisi Alanya İlçe Teşkilatı da 4 Mayıs günü saat 13.30’da kitlesel basın açıklaması gerçekleştirecek.

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu’nun açıklaması şöyle;

Ülkemizin ağırlaştırılan şartlarının zorladığı erken seçim, baskın seçime dönüştü. Yakıp, yıkıp, öldürdükten sonra, bölge ülkelerinin yükselen karşı koyuşu karşısında bölgeyi terk etmeye hazırlanan ABD ve müttefik Avrupa güçleri bölgede güveneceği yapılanmaların oluşmasına hız vermiş bulunuyor.

Oluşan seçim atmosferi komşumuz Suriye’ye atılan Amerikan füzelerine alkış tutan, hiçbir program hedefi olmayan partilerin Atlantik cephesinin kucağına oturma yarışına ve kör dövüşüne döndü. Bu kör dövüşünde Hiçbir şart altında Atlantik rotasına girmeyecek olan Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı seçimine sokulmaması konusunda hemen anlaştılar. 100 bin imzanın beş mesai günü içinde yani toplam 60 saatte ilçe seçim kurullarına teslim edilmesi şartını getirdiler. Bunlar Atlantik demokrasisine âşık partiler ve efendilerine buradan sesleniyoruz. Bu engellemeler Vatan Partisi’ne ve Vatan Partililere vız gelir. Biz güçlükleri yene yene geliyoruz. Koyduğunuz bu güçlükleri de aşacağız gerekli 100 bin imzayı toplayıp Genel başkanımız Sn Dr. Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanı adayı olmasını sağlayacağız..

Tüm vatandaşlarımızı 4-9 Mayıs tarihleri arasında 08.30-20.00 saatlerinde Alanya Adliyesi’nin arka tarafında bulunan İlçe Seçim Kurullarına başvurmaya çağırıyoruz. Ayrıca 4 Mayıs saat 13.30’da gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklamasına davet ediyoruz.