Süper ligin açılış maçı Cuma akşamı Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasında yapıldı. Fenerbahçe’nin daha üstün olduğu maçta rakibine adeta gol yağdırırken, kalesinde de 2 gol görmesine engel olamadı. Fenerbahçe’nin, girdiği pozisyonu gole çevirme oranının yüksekti. Bireysel yeteneklerinin oyuna katkısının fazla olması, uzaktan şut atmada aktif olmaları ve kanatları doğru kullanmaları skorun artmasındaki etkendi. Gençlerbirliği’de, Fenerbahçe’ye benzer oyun sergiledi. Oyuncuların bireysel yeteneği, uzaktan şut atmakta ki aktiflik, kanatları doğru kullanma çabası skorun artmasını engellemeye yetmedi. Fenerbahçe kısa pas ve ara paslarda da başarılı olup, Gençlerbirliği’nin gollük şut denemelerinin de Fenerbahçe’ye göre az olması 5-2’lik Fenerbahçe galibiyetini kaçınılmaz kıldı.

Cumartesi günü gündüz maçında ligin güzel futbol oynayan iki takımı karşılaştı. Malatyaspor lider Sivasspor’u ağırladı. Sivasspor’un bitiricilikte daha aktif olması maçı kazanmasındaki en büyük etkendi. Malatyaspor kısa pası tercih ederken Sivasspor ara pas ve uzun top oynamayı tercih etti. Sivasspor kendi kadar güçlü rakibini, kanatları daha etkili kullanınca 3-1 yenerek liderliğini devam ettirdi.

Cumartesi gece maçında Alanyaspor’un üstün oyunu ile geçen maçı Galatasaray penaltı golü ile 1-0 kazanarak haftayı futbol olarak kötü puan olarak kazançlı kapattı. Muslera’nın zayıf yönlerini futbolseverler bilirken, futbolcuların bilmemesi şaşırtıcı. Muslera’nın sağ yanı güçlü değildir. Gollerinin çoğunu sağ taraftan yer. Bu maçta da sağdan gelen bir şutu defans oyuncusu çıkardı.

Pazar günü gündüz maçında Trabzonspor Antalyaspor’a konuk oldu. Trabzonspor, Antalya’dan üç puanı üç golle aldı. Ev sahibi takımın daha iyi oynadığı maçtı. Antalyaspor’un son vuruşta etkisiz olmalası nedeni ile kaybettiği bir maç oldu. Antalyaspor, oyunu rakip sahaya yıkmasına rağmen bitirici noktalardaki eksikliği nedeni ile maçı 3-1 kaybetmekten kurtulamadı.

Bir diğer gündüz maçında ligin güçlü ekibi Başakşehir, Denizlispor‘a konuk oldu. Başakşehir’in daha etkili olduğu karşılaşma karşılıklı atılan birer golle 1-1 sona erdi. Başakşehir’in topla oyunu domine ettiği bir maç olmasına rağmen bitirici vuruşlarda etkisiz olması skoru lehine çevirmeye yetmedi. İki takımda birer puana razı oldu.

Pazar günü akşam maçında Kasımpaşa ligin son haftalardaki seri galibiyetlere sahip Beşiktaş’ı konuk etti. Maç golsüz devam ederken Kasımpaşalı Karim Hafez 15 dakikada takımını 10 kişi bıraktı. Kasımpaşa sahada 10 kişi olmasına rağmen, iki kere öne geçti ama 3-2 mağlup olmaktan kurtulamadı. İki tarafında sol kanadı etkili kullandığı bir maç oldu. İki takımında bitiricilikte güçlü olduğu bir maç izledik. Seyir zevki yüksek bir maç oldu. Beşiktaş, Kasımpaşa’yı yenerek galibiyet serisini devam ettirdi. Beşiktaş 6. galibiyetini alırken, Kasımpaşa ise üst üste 4. mağlubiyetini aldı.

İlk yarının bitmesine üç hafta kala en fazla merak ettiğim sonuç Beşiktaş’ın ne yapacağı idi. Maçtan bir gün önce kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi’nin açıklaması futbolcular üzerinde nasıl bir etki yapacaktı. İzlediğim kadarı ile takım üzerinde şimdilik olumsuz bir etki yok gibi gözüküyor.

Ligin ilk yarısının sonuna yaklaştıkça ligin altı ve üstü arasında puan farkı açılmaya devam ediyor. Sivasspor bu haftaki galibiyet ile en yakın rakibi Beşiktaş’ın üç puan önünde. Haklı olarak liderliği de sürdürüyor. Ligin güzel futbol oynayan takımlarından Alanyaspor deplasmanından puan aldı, Malatyaspor’u deplasmanda yendi, kendi evinde Trabzonspor’u yendi. Haftaya Fenerbahçe maçı var. Bakalım ne yapacak?