Üç büyüklerin futbol olarak en kötü sezonunda Anadolu’nun en iyi futbol oynayan kulübü Sivasspor güzel futbolunu sürdürüyor.

                Cumartesi günü Galatasaray ile lig sonuncusu Ankaragücü arasında Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan maçta iki takımda yenişemedi. Maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. İkinci yarının başlarında Galatasaray 1-0 çne geçti. Maçın 72. Dakikasında konuk takım 10 kişi kaldı. 88. Dakikada kazanılan penaltı golü ile Galatasaray 2-0 öne geçti. Herkes maçın bu şekilde biteceğini düşünürken konuk takım penaltı golü ile 2-1’i yakaladı. Uzatma dakikalarında eşitlik golünü kaydeden Ankaragücü güçlü rakibi Galatasaray’dan altın değerinde 1 puan aldı. Bu galibiyet ile Sivasspor galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Galatasaray bireysel yetenekleri ile pozisyon yarattı ve bitiricilikte güçlü idi. Oyunu rakip sahaya yıktı. Kısa pasları tercih etti. Torla oynamada etkiliydi. Orta açamayı tercih ettiler. Ankaragücü ise rakipten sık top çaldı. Bireysel yeteneklerini etkili kullandılar. Bitiricilikte güçlüydüler. Sahaya yayıldılar, daha çok sol taraftan atak yaptılar. Sık sık uzun top oynadılar.

                Pazar günü gündüz oynanan lider Sivasspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta dersini iyi çalışan ve haftalardır oynadığı kendi oyun planını sahada uygulayan bir Sivasspor izledik. İlk yarıyı 1-0 önde kapayan Sivasspor ikinci yarınin ilk çeyreği bitmeden farkı 2’ye çıkardı. Maçın sonlarına doğru Fenerbahçe attığı golle umutlansa da, uzatma dakikalarının sonunda Fenerbahçeden iki oyuncusunun kırmızı kart görmesinin de etkisiyle baskısını artıran Sivasspor farkı tekrar 2’ye çıkaran golü atarak güçlü rakibi Fenerbahçe’yi 3-1 yendi. Sivasspor topa fazla hakim olmasada skora katkıda oldukça etkili idiler. İki takımda kontrak futbol ile pozisyon yaratmayı etkili kullandı. İki takımda sol tarafları daha sık kullandılar. İki takımda sık sık ofsayt pozisyonuna düştü. Sivasspor bu galibiyet ile liderliğini devam ettirdi. En yakın rakibi Başakşehir ile arasında 6 puan fark oluştu. Herhangi bir olumsuzluk olmaz ise ilk yarının lideri SİVASSPOR olacak gibi gözüküyor.

Pazar günü akşam maçında ise Beşiktaş evinde bu sezonun iyi futbol oynayan takımlarından  Malatyaspor’u konuk etti. Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Maçın sonlarında Malatyaspor deplasmanda 1-0 üstünlük sağladığı golü attı. Maçın uzatma dakikalarında kazandığı penaltıyı gole çeviren Malatyaspor, Beşiktaş’ın seri galibiyetlerine son verdi. İki takımda sık sık rakipten top çaldılar. Beşiktaş bitiricilikte zayıftı. Malatspor ise bitirici olduğunu attığı iki golle gösterdi. Beşiktaş kısa pasları, Malatyaspor ise uzun pası tercih etti. Hakemin sık sarı kartına başvurduğu maçta Beşiktaş’ta 7 futbolcu ile beraber Teknik Direktör Abdullah Avcı’da sarı kart gördü. Caner ikinci sarı karttan kırmızı kart ile uzatma dakikalarında oyun dışı kaldı. Malatyaspor’da ise üç oyuncu sarı kart gördü.

Haftanın son maçlarından Trabzonspor ile Denizlispor, Trabzonda karşılaştı. Denizlispor’un biri kendi kalesine 3 gol  attığı maçı, eski Trabzonsporlu oyuncusu, Hugo Rodallega’nın attığı 2 golle kazanması ise oynadığı oyunun karşılığı idi. Trabzonspor’un daha fazla gol girişimde bulunduğu maçta gol yollarında etkili olmaması mağlubiyeti kaçınılmaz kıldı. Denizlispor ise bitiricilikte gününde olması maçı kazanıp 3 puan kazanmasına yetti.

Pazartesi gecesinin diğer maçında Başakşehir, Konyaspor’u konuk etti. Başakşehir’in daha etkili gözüktüğü maçın ilk yarısı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile bitti. Başakşehir ikinci yarıda da etkili futboluna devam etti ama yol yollarında etkisiz kaldı. Konyaspor seyrek geliştirdiği ataklarının sonunda 63. Dakikada beraberliği yakaladı. Konyaspor beraberliği korumak, Başakşehir ise skoru lehine çevirmek için çabalasa da sonuç değişmedi. Sahadan Konyaspor istediği 1 puanı alarak evine mutlu döndü. Başakşehir ise aldığı bir puanla lider SİVASSPOR’un 6 puan gerisinde lig ikinciliğine yerleşti.