Son zamanlarda yaşanan olaylarda ‘tekrar ve tekrar’ gördüğümüz üzere, turizmin ne kadar ince bir çizgide olduğunu anlamış bulunmaktayız. Normal olarak bu durumlara alışmış olarak gözüksekte aslında yaşanan olaylar her sene biz Turizmcilere büyük stres yaşatmakta. 1994 yılından beri bu sektörün içinde olan biri olarak tam her şey çok iyi gidiyor derken yenilenen ve bitmek bilmeyen olaylar hastalıklar.

1 sezonumuz iyi geçse önümüzdeki gelecek sezon kaygısı. Meslektaşlarım bu olayları devamlı yaşadığı için çok iyi bilirler. En küçük kriz ya da sağlık sorunları tüm meslekleri olduğu gibi bizleri de fazlasıyla etkilemekte. Bu sene birçok otelimiz Mart ayı itibari ile açacağı otellerin açılışını maalesef gündem konumuz olan Corona Virüsü nedeni ile 1 ay ertelemeye gidiyorlar. Elimizdeki rezervasyonların iptali, personellerimizin 1 ay daha geç başlaması ki belki bu süreç daha da uzayabilir hep bizlerde stres yaşatmakta. Aklınıza gelebilir ne yapabiliriz?  Yıllardır süre gelen bir sorudur aslında bu.

Ne yapabiliriz? İnanın elimizden gelen hiç bir şey yok. Düşünmek ile tartışmak ile olacak şeyler değil bu konular. 1 aile düşünün 2 kişi turizm ile ilgileniyor ve otel kapanışında izinler başlıyor ve 6 ya sezon bekleniyor. Sonrasında gelen bir haber insanları maddi zorluklara itiyor, sonu kocaman bir hüzün. Hep diyoruz ya Turizm için bacasız fabrika sanırım artık bu bacasız fabrika çalışanlarımıza biraz daha değer verilmeli. Yaşam standartları düşünülmeli.

Yeni bir yazıda buluşmak dileğiyle…

‘ESEN’ kalın!