Ülke olarak 24 Haziran Genel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine çok hızlı girdik. Tüm ülke olarak kimlerin öncelikle aday adayı olacağı daha sonra Milletvekili seçileceği  herkesin merak konusu olmuş durumda. Alanya’da bu durumdan oldukça fazla nasibini alıyor. AK Parti’den, CHP’den, MHP’den, İYİ Parti’den birçok aday adayı milletvekili olabilmek için yarış içerisinde. Adaylık sürecine geçebilmek, seçilebilmek için her gün yoğun bir tempoda çalışıyorlar.

Dikkatimi çeken bir durum var son dönemde. Alanya’da AK Parti’den 15, MHP’den 6, İYİ Parti’den 7 ve CHP’den 4 isim aday adaylığı için başvuru yaptı. Birçoğu Alanya’da tanınan, sevilen isimler… Her ne kadar tanınsa da bir yine de tüm seçmen kesimine ulaşmak için sahada çalışması, reklam çalışmaları yapması, vaatlerini duyurmaları gerekiyor.

Fark ettiğim durum ise bu çalışmaları en iyi AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayları yapıyor. Hem saha çalışmalarına aralıksız devam ederken hem de projelerini, gelecek dönem için vaatlerini duyurmak için birçok çalışmaya imza atıyorlar. Fakat bu durum neden sadece AK Parti Aday adayları için geçerli anlayabilmiş değilim… Bakıyorum da sürekli etrafta AK Parti’nin aday adaylarını görüyorum, duyuyorum… CHP’li, MHP’li ve hatta kendisini partisini yeni oldukları için daha fazla duyurması gereken İYİ Parti adayları hiç gözükmüyor.

Reklam, sosyal medya, etkinlikler kendini, partini tanıtmak için en önemli araçtır ama ben bunların çok fazla kullanıldığına şahit olmadım. Çok şaşırtıcı bir durum gerçekten…

En basiti Pazar günü Alanyaspor’un, deplasmanda çok kritik bir Sivasspor maçı var, Başkan Hasan Çavuşoğlu artık haklı bir sitemle takımın yalnız bırakılmamasını ve tüm partilerin ilçe başkanları, Milletvekili aday adayları gelsin diye açıklama yaptı. Bu çağrıya kayıtsız kalmayan tek parti yine AK Parti oldu. Hem İlçe Yönetimi hem Aday adaylarından Ak Parti'den Hüsnü Akçalıoğlu ve Nurettin Uludağ ile CHP'den eski ilçe Başkanı Şengül Yeşildal da takımı bu zorlu deplasmanda yalnız bırakmayarak gidiyor. Gerçi diğer aday adaylarının da gitmesi gerekiyordu ama diğerlerine oranla en azından Alanyaspor’u yalnız bırakmadıklarını yine de gösterdiler. 

Diğer partilerin seçime bu kadar kısa süre kalmasına rağmen, neden bu kadar sessiz kaldıklarını anlayabilmiş değilim. ‘Nasılsa bizim sabitleşmiş bir oyumuz var’ mantığı mı güdülüyor? Bu şekilde nasıl etkili olmayı, seçilmeyi ve ya bahsettikleri vaatleri yerine getirmeyi düşünüyorlar.

Ben bir seçmen olarak AK Parti dışındaki partilerin aday adaylarının ne vaatlerini biliyorum ne de etrafta görmüyorum. Oy vereceksem neye göre vereceğim?