Biat kültürünün getirdiği cepte demokrasi alışkanlığı toplumu öyle yerlere sürüklüyor ki sorma gitsin. Reyler cepte keklik. Biz, ne dersek o olur. Vatandaş önceki seçimde rey verdiği partinin liderini kırmaz. Partisine sahip çıkar, önüne sunulan adaya bile değil, parti amblemine oy kullanır. Ve demokrasilerde hakikatler değil, çoğunluklar kazanır. Çoğunluk da aslında hakikatlerden birisidir. Halka şirin görünseler, kırmızı çizgi çizseler de HDP ittifakın içindedir!..

Seçmenin nabzı partisine göre attığı içindir ki liderler ülkeyi politika pazarında paylaşabilirler: “Şu il senin, bu il benim..” Bunda teşkilat yapılanmalarında denetimli kontrollü teşkilatlanmaların zafiyeti de etkendir. Teşkilat yetkilileri faal görünmeye çalışsalar da yapamazlar. Çünkü enselerinde hizmet aldıkları başka güçlerin baskısı ağırlığını arttırır…

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yapılanması ülkeyi iki partili sisteme dönüştürme gayretiyle parlamentoyu zorlamaktadır. İttifaklar bu yapılanmanın tabanını teşkil edecektir. İyi Parti Gurup Başkan Vekili Sn. Lütfi Türkkan’ın, Meclis’te çalışma günlerinin 3’ten 2’ye düşürüldüğüne dikkat çeken, ”Saray da, ‘çalışmayan meclis, millete yük oluyor’ deyip TBMM’nin feshine kadar gidebilir” ifadesinin ileriye dönük icraatlar içinde gündeme taşınabileceği aşikârdır…

Tek partili sistemi bu ülke yaşamış. Tek partili hükümet sistemi de yaşanmaktadır. Parlamento varlığını sürdürdüğü sürece çok parti varlığını idame ettirecektir ancak; hükümet olmanın temelinde %50+1 durmaktadır. Buna yaklaşmanın veya bunu sağlayabilmenin yolu ittifak ve müttefik ilişkilerinin güçlenmesinden geçmektedir…

Ak Parti belki yetki sarhoşluğu ile bazı şeyleri gözden kaçırmaktadır, ama MHP Lider. Dr. Devlet Bahçeli, açığı fark etmekte ve muhalefetin lehine gelişmelerin önünü kesmek istemektedir. Bu tutumu nedeniyle liderler zirvesini zorlamakta, tepeden tedbirlerin alınmasını sağlamaktadır…

Muhalefetin millet ittifakını güçlendirmesi ve ittifak ilişkilerini tek çatı altında toparlayacak yatırımları da dikkate alması gerekmektedir. Hükümet olma iradesini taşımayan partilerin seçmenleri zamanla kaymak mecburiyetindedir. Sosyal medya ve ekranların takibinde CHP seçmeninin neredeyse kaybolduğu sanılmaktadır…

İttifaklar yapılmalı, CHP’nin güçlü, bilgili, kültürlü sosyal demokrat kitlesi milli ülküler etrafında varlığını hissettirmeli, Alanya’da meclis azası ittifakıyla iyi bir aday çıkartmalıdır. Alanya seçmeninin sosyo kültürel yapısı hemen hemen aynıdır. Milli ülkülerde Alanya bir bütündür!..