Süper lig Cuma akşamı Başakşehir, Gençlerbirliği maçı ile başladı. İki takımında iyi futbol oynadığı maçta bitiricilik yetenekleri iyi olan Başakşehir skoru lehine çevirmeyi bildi. Başakşehir kanatları kullanmada, kontra atakta ve bitiriclikte iyiydi. Ara pasları tercih edip ortadan saldırdılar. Gençlerbirliği ise rakipten top çalıp, duran toplarla etkili olmaya çalıştı. Gençlerbirliği sahaya yayılarak oynadı, oyunu rakip sahaya yıktı, sağ taraftan orta açarak etkili olmaya çalıştı. Başakşehirden daha fazla gol pozisyonuna girdi. Ama Başakşehir’in etkili gol ayakları skoru lehlerine çevirmeyi bildi.

Haftaya yeni teknik direktörü Sergen Yalçın ile giren Beşiktaş cumartesi günü, Rize deplasmanından istediği 3 puanı almayı becerdi. Beşiktaş daha çok topa sahip oldu, oyunu rakip sahaya yıktı ve bitiricilikte güçlüydü. Rizespor ise daha çok gol pozisyonuna girdi ama bitiricilikte çok zayıftı. Böyle olunca maçı Beşiktaş zorda olsa 2-1 kazanmayı becerdi.

Haftanın maçında Trabzonspor, Fenerbahçe’yi konuk etti. İki takımında etkili olduğu maçın en ilginç yanı evinde ilk yarım saatte gol yemeyen Trabzonspor’un 1. dakikada gol yemesi oldu. Fenerbahçe’ye karşı maçın başında mağlup duruma düşmesine rağmen yediği gole erken karşılık veren Trabzonspor önce beraberliği daha sonra galibiyeti getiren golü attı. İki takımında güzel oynadığı maçı gol noktasında daha becerikli olan Trabzonspor 2-1 kazandı.

Pazar günü gündüz maçında lider Sivasspor, Antep deplasmanında şok bir skorla yenilerek 11 maçlık yenilmezlik serisini kaybederken, rakipleri ile arasındaki puan farkı da azaldı. Sivasspor’un daha etkili bir görüntü çizmesine rağmen golcüleri Kone’nin eksikliğini hissettiler. Gaziantep Spor Külübü ise bitiricilikte günündeydiler. Girdikleri iki gol pozisyonundan birini gole çevirerek, Sivasspor’a gol olup yağdı ve maçı 5-1 kazandı.

Alanyaspor ise yine kendisi gibi güzel futbol oynayan Malatyaspor’u konuk etti. Denk güçlerin maçını daha gününde olan ve pozitif özelliklerini daha iyi kullanan Alanyaspor lehine çevirmeyi bildi. Malatyaspor hafta içi serbest bıraktığı Guilherme’nin eksikliği daha çok hissedecek. Orta sahada hakimiyeti ele geçiren Alanyaspor kenarlardan yaptığı ortalarla gol aradı. İlk yarının sonunda ve ikinci yarının hemen başında bulduğu gollerle maçı 2-0 lehine çevirdi. Alanya’nın ikinci golünden sonra Malatyaspor daha etkili olmaya çalışsa da Alanyaspor buna izin vermedi. Malatyaspor, maçın uzatma dakikalarında gol atmasına rağmen güçlü rakibi Alanyaspor’a yenilmekten kurtulamadı. Maçın başlarında Gökhan Töre’nin oyuncuya takılıp düşmesini tehlikeli bir yerden Malatyaspor lehine faul vermesiyle başlayan yanlış kararlar zinciri maç boyunca sürdü.

Pazar akşamının son maçı ise Galatasaray ile ligin düşme adayı Kayserispor arasında oynadı. Kayserispor’un belirgin hiçbir özelliğini ortaya koyamadığı maçı seyircisinin önünde bitiricilikte güçlü olan Galatasaray 4-1 kazanmasını bildi. Galatasaray topla oynamaya hakim olunca oyunu istediği biçimde yönlendirdi ve fazla zorlanmadan maçı koparmasını bildi. Lider ile arasındaki puan farkını da dörde indirdi.