Güzel haftanın ortasından, siz değerli okurlarımıza genç kızların ve olgun bayanların aralarında gıybet malzemesi olan en önemli konuyu tartışacağım kendi kendime… Siz bayanlar, okuduktan sonra gıybete, devam edebilirsiniz.

Lakin ilk ben bir fikrimi ortaya atayım istedim.

-Sakalsız erkek, susamsız simide benzer mi?

Çok üzgünüm ama galiba artık öyle gibi… Tabii ki yaş ortalamasını göz önünde bulundurarak,tercih ve zevklere saygı duyarak yazacağım yazımı.

 Tıraşından sonra yüzüne misss gibi kremini/kolonyasını süren amcalarımızdan, dedelerimizden bahsetmiyorum. Onlara saygım sonsuz! Hani şu kızların dedikodu alanına giren, baylardan söz ediyorum.

Bence artık çoğu erkek sakal bırakmalı. Benim işimle alakalı olup, söz hakkı aldığım konuda;

-Yüz şekline göre sakal nasıl olmalı?

-Sakal bakımı nasıl olmalı?

-Sakallı erkeklerde, ne itici duruyor?

-Evde yada salonlarda, bakım uygulaması var mı? Bunlara değineceğim.

HERŞEY BAYANLAR İÇİN ZATEN

İtiraz ediyorum.2017/2018 yılı için hem de çokkkk itiraz ediyorum. Evet var. Manikür-pedikür-cilt bakımı-kıyafet-ayakkabı-çanta-takı-şapkası-atkısı-saç bakımı-sakal bakımı-ifade dizayn bakımı. Ve daha bir sürü şey sayabilirim.

Çoğu erkek uyguluyor mu? Koca bir HAYIR! Anca ŞİKAYET!

Üşenmişliğe gelmiş erkekler.

Ayıptır! Hiç salona gidilir mi? Diye bastırılmış erkekler.

Parayı oraya mı harcayacağım, kahvede bir okey atarım, daha iyi diye düşünen erkekler,

Erkek adam bakım yapar mı diyen, erkekler!

 Daha sayayım mı? Bence saymayım.

Bir önceki yazımda, nasıl Türk kadınlarımızın yaradılışından gurur duyarak bahsettiysem, inanın siz baylar içinde böyle. Türk erkeklerimizin, diğer ülkelere göre daha centilmen ve yüz hatlarının farklı olduğunu düşünüyorum. Fakat bakım konusunda çok çok gerilerdeyiz. Yine bir önceki yazımda yazdığım gibi hiçbir kadın manikür-pedikür yaptıran bir erkeği, tırnak aralarını anahtarlığıyla temizleyen bir erkeğe değişmez.(Benim kocamı/sevgilimi ben öylede severim. Kıskanırım, diye düşünen bayanlara konu kapalı! O zaman oturup siz yapın!)

BİZ KADINLAR, AZ DEĞİLİZ :)

Günümüzde artık bayanlarda çoğunluk oranda çalışmakta, lakin bir erkeğin daha ağır ve ebedi şartlarda çalıştığını düşünüyorum. Evet, bizler manevi anlamda daha fedakarız ve daha çok koşuşturuyoruz. En önemlisi 2-3 işi aynı anda yapabilme özelliğimiz var. Fakat çoğu bayan ayakları üzerinde durmak için çalışıyor. (çalışmak zorunda olan yada hayat şartları zorlayıcı bayanlardan bahsetmiyorum, saygım sonsuz)Çoğumuz istesek çalışmayız bile. Ama erkekler öylemi hayır.

İşte tamda bu yüzden o nasır tutmuş ellerin, kundura içine sıkışmış ayaklarında bir ödülü olmalı ya da işine giderken mis gibi tertemiz cildi ve sakallarıyla güne başlamalı diye düşünüyorum.

Bu konuyu buraya nasıl getirdim, nasıl bu kadar sündürdüm ve biz bayanları nasıl bu kadar gömdüm, bir fikrim yok ama bayanlar bence biraz acımasızız. Nasıl mı? Erkekler kıskanç, beni boğuyor. Diye çok şikayetleniyoruz, bizde az değiliz!

Ben, sırf kocasını kıskanıyor diye gece uyurken, kocasının sakalını yamalı yamalı kesen bir kadının, kahkaha ata ata anlatışının zaferine, şahit oldum hehh! İşte bu kadarda olmayın! Bu bencillik, en başta da SAYGISIZLIK…

Ben eşime sakalı çok yakıştırıyorum, bakımlarını da bizzat ben yapıyorum. Çünkü ben onu, o beni temsil ediyor. Hüseyin KAVAL, saygılar! :)

Kadının çenesi kadar, kalemi de baya duraksız galiba. Bakımı falan bir yere bırakıp sayfa sayfa bir erkeklere, bir bayanlara laf sokacağım, herhalde...

O kadar da dürüstüm bakın. Adalet yerini bulsun

Neyse konumuza gelelim…

ERKEK BAKIMI!

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYSUN.

-Salonda yaptıracağınız yüz bakımı ayda 50/100 TL arasında değişir.

-Evde ise ilk etapta 50/80 TL bir harcama yaparak. 2 ay kullanabileceğiniz, krem, bakım yağları yapabilirsiniz.

-Salonda yaptıracağınız el ayak bakımları( manikür-pedikür)

salonlarda toplam ‘’’ortalama’’’’60-100 TL arası değişir.

-Evde eczane yada kozmetiklerde satılan günlük bakım aparatlarıyla bakım yapabilirsiniz.

-Saç şekillendirme, kesinlikle salon yada berbere gidilmelidir. Siz baylara üretilmiş özel erkek serisi şampuan, doğal kırlık/beyazlatma veren şampuan ve saç maskeleri mevcuttur. Yani demem o ki evde saç kesip ya da evde saç boyatıp, peruk takmış gibi gezmenize, gerek yok.

-Evde yapacağınız bakımların tabi ki faydası olur fakat salonlarda yapılan bakımlar kadar hızlı, kalıcı ve kaliteli değildir. Bunu unutmayalım.

Gelelim sakal bakımına. İnternette çok yaygın olarak satılan, sakal yağı ve parfümleri var.35/50/100 TL olarak marka ve kalitesine göre değişiyor. Araştırıp temin edebilirsiniz.

Sakal şekillendirmesi (naçizane fikrim)

Kesinlikle yüz şekline göre kesim yaptırılmalı ya da tıraş edilmelidir. Burak Özçivit sakalı, Sultan Süleyman sakalı böyle bir dünya yok! Eğer yüz şeklinizin dışına çıkarsanız, kalitesiz bir salon ya da berbere kendinizi teslim ederseniz ya da en kötüsü sadece uzatıp bakım yapmazsanız, inanın çok çok kötü duruyor.

İşte bay bayan 7 tip yüz şekilleri

Bu hafta size naçizane fikrimi sunarak, bakıma teşvik ettiysem ne mutlu bana. Umarım; siz okurlarımıza (bay/bayan) neyi ifade etmek istediğimi, kalemimden yansıtabilmişimdir:)

En güzel örnek;

Bay/Bayan demeden, bakımlı günler diliyorum…