2015 sonlarında başlayan ve ardı arkası kesilmeyen makyaj hilelerinden bahsedeceğim. Sayfalar dolusu yazıp sizi bunalıma sokabilirim, lakin bu haksızlık olur. Eskiden gelin beğenmeye hamama giderlermiş.
Of ya ne saçma!
Diye söylendiğim bir bakış açım vardı.
Tövbeler olsun!
Ne varsa eskilerde varmış. HAKLILAR.
Kadının 2.yüzü diyebileceğimiz şekilde evrim ve devrim makyajları yapılıyor.
Bayanlar, erkekleri bu kadar da kandırmayalım:)

Özetle ve fikrimce güzellik, bu kadar yapmacıklaştırılmamalı. Yüz hatlarıyla oynama (küçük alanları genişletme, geniş alanları daraltma, kalkık burun)vs işlemleri onaylıyorum. Ve kendime de uyguluyorum. Hatta dakikalarca yüzümle uğraşıp, makyaj yapmak çok hoşuma gidiyor, her şeyden önce bu benim işim.
Bir düşünsenize, doğru makyajla kendinizi MARİLYN MONROE gibi hissediyordunuz. Bu hissiyat çok çılgınca ve güzel. Ama önemli detay…
HİSSEDİYORSUNUZ!
MARİLYN MONROE’a benzeyecek kadar kalıp kalıp sürünüp boyanmaktan bahsetmiyorum. Umarım anlatmaya çalıştığım bu ince çizgiyi siz okurlarımıza yansıtabilmişimdir. İlk fotoğrafın kandırmaca diğer resmin ise doğru ve özenli yapılan makyaj olduğuna inanıyorum.

Bu arada MARİLYN MONROE,;güzel gülen kadın!nurlar içinde uyu:) 
Gelelim sevdiğim renklere….
Bronz, toprak, şeftali ve kiremit rengi tonlarına bayılıyorum. Bir kaç dakikanızı ayırarak çok hoş kurtarıcı makyajlar yapabilirsiniz. Amaç bakımlı olmak ve doğru taktikleri uygulamak.
Hemen hemen her sitelerde, gazetelerde, salonlarda yaygın bir şekilde vurgulanmasına rağmen inatla koyu pembe ruj, mavi far, bembeyaz fondöten ve yağlı saçlarla gezen bayanlar görüyorum. Üzgünüm biraz taşladım ama sonuna kadar haklıyım.
Size sunulan yaradılışa, bence özenle sahip çıkmanız gerekiyor. Ve bu kadar özensiz yapılan makyajlarla, güzelliğinize nankörlük ediyorsunuz. Yapacagınız ve dikkat edeceğiniz birkaç detay sadece. Çünkü Türk kadınlarının farklı ve çeşitli güzelliğinin olduğuna inanmaktayım. Bunu yanlış taktiklerle ya da boş vermişlikle gömmeyin lütfen!
ADİLE NAŞİT, KAŞLARI…
(Kahkahası güzel kadın, nurlar içinde uyu!)
-Ay bide o bayanı deneyim kahretsin!
-Alt kısma sakın elleme dedim ama yoldu attı.
-Benim gençken bir kaşlarım vardı her bakan hayran kalırdı!
-Kaşlarım küstü!
Üzgünüm ama öyle bir dünya yok… Kaş alımı diyip geçmeyeceksiniz. Kaş dizaynı yaptırdığınız salonda, işlemi yapan çalışanın yüz hatlarınıza göre önce ölçüp, uzunluğu kısalığı ayarlayıp, saç modeli ve ayrımınıza kadar hesap edip şekil verme işlemini yapması gerekir. Aksi takdirde yanlış alınan kaşlarla up uzun yüz şekline, kızgın bir ifadeye, yusyuvarlak hatlara sahip olabilirsiniz. Buda yüz ifadenize kapkara bir perde indirmenize sebep olur. Özetle ücret sınırlandırılması yapmadan ayda, 10/15 TL’lik ücrete kıyarak kaliteli ve eğitimli salonlara gidiniz.

ERKEK ADAM KAŞ ALDIRIR MI?
Aldırır bayım. Kaşları çok kalınsa, ortası çok birleşikse, iki kaş arasında kıl döneri varsa, aldırır. Tabii ki bu lüks sadece bayanlara ait değil. Erkekler kaş aldırırken kaşın, alt/üst bölümleri belli belirsiz toparlanarak, dik dik duran kıllar kesilerek doğal bir şekilde alınabilir. Ve ayrıca yanak üstü şeftali tüyleri sir ağda veya ip yardımıyla aldırılarak temiz ve freş bir hava verilebilir.
 Buradan dükkanıma gelen ve bakımı elden bırakmayan tüm bay müşterilerime sonsuz teşekkür ediyorum:)

  

Bazı bayanlar iple alıma dayanamadığı için kaş altlarını sir ağdayla aldırmak istiyor. Bu fikre karşıyım ve asla uygulamıyorum. Sir ağda yüzün diğer temizleme bölgelerinde ölü deriyi aldığı için ve kan dolaşımını hızlandırdığı için güzel bir adım fakat kaş altı deride ölü deri alanı çok az olduğundan ve ince deri tabakasına sahip olduğu için sarkmalara neden olabilir. Bu yüzden kaş bölgesinde ip ve cımbız alımından şaşmayın.
 

BURUN KILLARI
Bay/Bayanların diğer bakım adımı olan burun kılları
Kesilerek ya da özel burun/kulak tüyleri için üretilmiş kalem şeklindeki makinelerle alınması gerekmektedir. Ağdayla alındığı takdirde, burun kıllarının görevinin bozduğunu ve kılcal damar patlaması olabileceğini düşünüyorum ki birçokta örnekleri de var. Yazımın sonuna, kaş-kirpik bakım yağı tarifini bırakıyorum.1 – 2 aylık düzenli kullanımda boşluklu kaş, kısa ve seyrek kirpiklerin nasıl kendine geldiğini göreceksiniz.

KAŞ-KİRPİK BAKIM YAĞI
-Sarımsak yağı( 5 damla)
-Tatlı badem yağı( 15 damla)
-Saf vazelin (yarım cay kaşığı kadar)
Karışımı iyice özleyin. Kirpiklerinize eski ve temiz rimel fırçası, kaşlarınıza ise sulu boya fırçasıyla uygulaya bilirsiniz. (Alerjik reaksiyon olabileceğini düşünenler kullanmadan önce bir uzmana danışsın)
Bakımlı günler