p>Alanyada 42 yaşındaki Hatice K.\'nın yumurtalıklarından biri 8, diğeri 16 santim büyüklüğünde 2 kist çıkarıldı. Alanya Aliefendi Mahallesi\'nde oturan Hatice K., karında şişme ve ağrı şikayetiyle Alanya Devlet Hastanesi\'ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde Hatice K.\'nın yaklaşık 7 aydır yaşadığı rahatsızlığının her iki yumurtalığındaki kistten kaynaklandığı tespit edildi. Ameliyata alınan kadının yumurtalıklarından, biri 8, diğeri 16 santim büyüklüğünde iki kist çıkarıldı.
FAZLA BELİRTİ VERMİYOR
Ameliyatı yapan Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Zafer Çolak, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtirken, \"Patoloji sonucu da iyi çıkarsa ek bir müdahaleye gerek kalmadan tedavisini sonlandırmış olacağız. Bu tür tümörler karın bölgesinde olduğu için uyurken çok fazla belirti vermiyor. Özellikle yumurtalık kanserleri, yumurtalıklardaki kistlere çok yakın benzerlik gösteriyor. Dışardan bakmakla bunun iyi ya da kötü olduğunu anlayabilmemiz mümkün değil\" dedi.
KİTLE KARNINDA PATLAYABİLİRDİ
Kistin vücutta daha fazla kalması durumunda patlayabileceğine dikkati çeken Zafer Çolak, \"Bunun yanında kanamaya yol açabilirdi. Bunun birtakım riskleri vardı. Daha ileri dönemlerde böbreklerde ve idrar yollarında özellikle idrar borusuna baskı yapıp böbrek yetmezliğine bile neden olabiliyor\" diye konuştu. Hatice K. ise ameliyat sonrası kendini daha iyi hissettiğini aktarırken, ameliyatı gerçekleştiren Zafer Çolak ve ekibine teşekkür etti.