p>SUUDİ Arabistan\'ın Mekke şehrinde yaşanan vinç kazası ile Mina Bölgesi\'nde meydana gelen izdihamda yaralanan Türk hacılar, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda; Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı işbirliği ile Türkiye\'ye getirildi.
Aralarında Mekke\'de hac ibadetlerini yerine getirdikleri sırada hastalanan Türk hacılarının da bulunduğu toplam 24 yaralı ve hasta, Genelkurmay Başkanlığı\'na ait bir nakliye uçağı ile bu sabah, saat 08.30\'da Ankara\'daki Etimesgut Havaalanı\'na iniş yaptı. 
Cidde Havalimanı\'ndan saat 03:25\'te kalkış yapan ve ambulans uçak olarak hazır hale getirilen, özel donanımlı C-130 tipi askeri uçakta yaralı ve hasta Türk hacıları için sağlık bakanlığı\'ndan 12 kişilik bir sağlık ekibi de hazır bulundu.
TÜRK HACILARIN TEDAVİSİNE ANKARA\'DAKİ HASTANELERDE DEVAM EDİLECEK
AFAD tarafından yapılan açıklamada ise Mekke\'de meydana gelen vinç kazası ile Mina\'da yaşanan izdihamda yaralanan ve hasta Türk hacıların tedavisine Ankara\'daki çeşitli hastanelerde devam edileceği bildirildi.
AFAD, ayrıca Etimesgut Havaalanı\'na getirilen Türk hacılarından 8\'inin Atatürk eğitim araştırma hastanesine, 8\'inin Yenimahalle eğitim araştırma hastanesine, 1\'inin Yüksek İhtisas, 1\'inin Ankara Numune Eğitim Araştırma, 3\'ünün Dışkapı Numune, 1\'inin Numune Eğitim Araştırma Hastanesi\'ne,1\'inin Sanatoryum Göğüs hastalıkları hastanesine, 1\'inin Keçiören Numune Eğitim Araştırma Hastanesi\'ne,1\'inin de Gazi Devlet Hastanesi\'ne nakledileceğini duyurdu.