p>Şırnak\'ta teröristlerce düzenlenen saldırılarda şehit olan jandarma Uzman Çavuş Acar, jandarma er Aras ve jandarma er Pektaş\'ın cenazesi memleketlerinde toprağa verildi.
OSMANİYE
Şırnak\'ta teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar\'ın cenazesi, memleketi Osmaniye\'nin Kadirli ilçesinde defnedildi.

Şırnak\'ta düzenlenen askeri törenin ardından özel uçakla Adana Havalimanı\'na getirilen Şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar\'ın (36) cenazesi, daha sonra Kadirli Devlet Hastanesi morguna götürüldü.  Acar\'ın cenazesi ardından, törenin düzenleneceği Kadirli İlçe Jandarma Komutanlığı önüne getirildi. Şehidin eşi Elif Acar, eşinin Türk bayrağı örtülmüş tabutuna sarıldığı sırada fenalaşınca, sedyeyle tören alanından ambulansa taşındı. Şehidin oğulları 12 yaşındaki İbrahim Göksu ve 6 yaşındaki Efe Acar da babalarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Bu arada Bakan Kılıç, şehidin yakınlarına başsağlığı dilerken, kardeşi Ahmet Acar\'ın koluna girerek tören alanına kadar eşlik etti.
Acar\'ın cenazesi, İlçe Jandarma Komutanlığı önünde kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Kadirli Garnizon Şehitliği\'nde toprağa verildi. Tören sonunda Bakan Kılıç ve Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını kardeşi Ahmet Acar\'a verdi.
Şırnak\'ta Araköy mevkisinde, terör örgütü PKK\'nın yola döşediği patlayıcı, dün askeri aracın geçişi sırasında patlatılmıştı. Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, araçtaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ve Jandarma Er Abdulkadir Pektaş\'ı şehit etmiş, Jandarma Er Kadir Akpınar ve geçici köy korucusu Hasan Akyol\'u da yaralamıştı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılmıştı.
Şehit jandarma er Abdulhalit Aras\'ın cenazesi Van\'ın Tuşba ilçesinde defnedildi

Şırnak\'ın Silopi ilçesinde teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan jandarma er Abdulhalit Aras\'ın cenazesi, Van\'ın Tuşba ilçesinde defnedildi.
Van\'a getirilen şehidin naaşı, Van Asker Hastanesinden alınarak Düzyol Mahallesi\'ndeki babaevine götürüldü. Helallik alınmasının ardından Aras\'ın cenazesi, Yukarı Norşin Camisi\'ne taşındı.

Şehidin cenazesiyle camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Sami Aras ile amcası Ferzende Aras\'ı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve askerler teskin etmeye çalışırken, şehidin yakınları da tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Bu sırada sinir krizi geçiren bazı kadınlara cami önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

Bakan Eker\'e sarılan amca Ferzende Eker, \"Ciğerimiz yanıyor sayın Bakanım. İnsanın yüreği yanıyor. Anlayın bizi. Bizim acımız çok büyük. Bütün dünya görsün bizim acımızı\" dedi. 

Şehidin babası da Kürtçe, \"Ceylan gözlüm, senin cenaze törenine mi gelecektim? Ben sana kurban olayım oğlum\" diye ağıtlar yaktı. Şehit babasının ağıt yaktığı sırada cenaze törenine katılan vatandaşların büyük bir bölümü de gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze namazını kıldıran Van Müftüsü Nimetullah Arvas, şehidi ebediyete uğurlamak için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

\"Peygamber efendimiz bir Hadis-i Şerifinde kıyamet gününde iki göze ateş değmeyeceğini bunlardan birinin de Allah yolunda nöbet tutan gözler olduğunu buyurmuştur. Efendimizin müjdesine nail olan şehidimiz için burada bulunuyoruz. Allah milletimizi ve ülkemizi bu belalardan ve terörden muhafaza eylesin. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Milletimizin başı sağolsun\" dedi. 

Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan şehit Aras\'ın cenazesi, Tuşba Belediyesine ait cenaze aracıyla Akköprü Mezarlığı\'ndaki şehitliğe götürüldü.

Törene katılanlar, \"Şehitler ölmez vatan bölünmez ve kahrolsun PKK\" sloganı attı. Bazı şehit yakınları, cenazeye saygı gösterilmesi ve sessizce defin işleminin yapılmasını istedi.

Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.

Törene katılan Eker, tabuta sarılı bayrağı şehidin babasına verdikten sonra, kendisini teselli etti.

Şehit Aras, Şırnak\'ın Silopi ilçesinde bulunan 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası nöbet kulübesine, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi\'nde şehit olmuştu.

Şehit Er Abdulkadir Pektaş son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak\'ta şehit düşen 2 askerden Jandarma Er Abdulkadir Pektaş, son yolculuğuna uğurlandı. 

Şehit Pektaş için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi\'nde düzenlenen cenaze törenine Pektaş\'ın ailesinin yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin annesi Maile Pektaş, babası Celal Pektaş ve kardeşleri Türk bayrağı örtülmüş tabuta sarıldı. Tören sırasında sık sık fenalaşan, konuşmakta güçlük çeken anne Pektaş\'ı kadın subaylar ve yakınları teselli etmeye çalıştı.

Anne Pektaş: \"Ben de Kürt\'üm, bir sineği öldürmedim\"

Bakan Volkan Bozkır, cami avlusunda bekleyen şehit ailesinin üyelerine sarıldı, başsağlığı diledi. Anne Maile Pektaş, kendisi teselli etmek isteyen Bakan Bozkır\'a şunları söyledi:

\"Ben bu acıyı nasıl kaldıracağım. 9 günü vardı sadece 9 günü. Ben de Kürt\'üm. Ben de Diyarbakırlıyım. Ben bir sinek öldürmüyorum. Yazık, günah analar ağlıyor. Ben bu yaşa ne zorluklarla getirdim.\"

Abdulkadir Pektaş\'ın ablası Gürbet Pektaş ise Bakan Bozkır\'a sarılarak, \"Bana silah verin. Ben onların canını alayım. Analar ağlamasın, şehitler ölmesin. Bu ateşi söndürün, size yalvarıyorum.\" 

Şehidin ağabeylerinden Tülbe Pektaş da \"Terhisine 1 hafta vardı, sadece 1 hafta. Aynı aileden 4 kişi Doğu\'ya gider mi?\" ifadesini kullandı.

Şehidin cenaze namazını İzmir Müftüsü Ramazan Muslu kıldırdı. Muslu, peygamberlikten sonra en değerli mertebenin şehitlik olduğunu belirterek, \"Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Cenab-ı Allah bize sabır versin\" dedi. 

Törenin ardından aile ve yakınları Jandarma Er Abdulkadir Pektaş\'ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 

Şehit Pektaş, son yolculuğuna uğurlanırken, vatandaşlar \"Şehitler ölmez, vatan bölünmez\" sloganı attı. Pektaş\'ın cenazesi defnedilmek üzere Kadifekale Şehitliği\'ne götürüldü. 

Şırnak\'ta, Araköy mevkisinde terör örgütü PKK\'nın yola döşediği patlayıcı, dün askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmişti. Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, araçtaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ve Jandarma Er Abdulkadir Pektaş\'ı şehit etmiş, Jandarma Er Kadir Akpınar ve geçici köy korucusu Hasan Akyol\'u yaralamıştı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılmıştı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez için Diyarbakır\'da tören 

Uludere ilçesinde Irak sınırında meydana gelen yangına müdahale ederken rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez için Diyarbakır\'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende şehidin öz geçmişi okundu, dualar edildi.

Daha sonra şehit Ölmez\'ın cenazesi, memleketi Osmaniye\'ye uğurlandı.

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve kurum amirleri katıldı.