7 Eylül Cuma günü bisikletten düşerek kayalık zemine düşen  27 yaşındaki Konstantin Nosov ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis birimine  kaldırıldı. Kayalıklara  çarpma sonucu burnunda doku kaybı olan rus hasta acil olarak Plastik, Rekonstrüjtif  ve Estetik Cerrahi  Anabilim Dalı Başkanı  Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Aydın Savaş tarafından  ameliyata  alındı. Hasta Nosov’un sağ kulağından alınan kıkırdak doku burnunun kopan kısmına 2 saat süren  başarılı bir operasyonla nakledildi.

“HASTANEMİZDE,  DOKU NAKİLLERİNİ BUNDAN SONRA DA BAŞARILI BİR ŞEKİLDE  YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Plastik, Rekonstrüjtif  ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Aydın Savaş ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın bu durumdan çok memnun olduğunu söyledi. Dr. Savaş: “ Hastamız Nosov ‘un bisiklet kazası sonrasında Burun deliklerinden birisi tamamen yok olmuş, sağ tarafındaki kıkırdağını ve burun kanadını kaybetmişti. 2 saat süren  ameliyat sonunda  Konstantin Nosov ‘un hem burun kanadını oluşturduk hem de eksik olan kıkırdak bölgesini onardık. Böylelikle burnun çökmesini engellemiş olduk. Dokunun durumu gayet iyi. Halen takiplerimiz devam etmektedir.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak   artık doku nakli ve doku defektleri operasyonlarında  ilerlemeyi planlamaktayız. İlerleyen dönemlerde büyük ameliyatlarla adımızdan sıkça söz ettireceğiz. En önemlisi de hastalarımızı sevk etmeden ilçe dışına gitmelerine gerek kalmadan tedavilerini hastanemizde gerçekleştirebileceğiz. Bizlere bu desteği veren ve destekleyen Başhekimimiz Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş ve hastane  yönetimine  çok teşekkür ederiz. “ dedi. 

“BAŞARILI BİR AMELİYATLA SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM”

Başından geçen olayı anlatan Nosov ise başarılı bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştuğu için hastaneye ve personellere teşekkür ederek, "Alanya'ya tatil için geldim bisikletimle gezmeye çıktım geçirdiğim trafik kazasıyla beni buraya getirdiler. Burnumda büyük hasar oluşmuştu. Başarılı bir ameliyatla eski sağlığıma kavuştum. Doktoruma ve hastaneye çok  teşekkür ederim” diye konuştu.