p>Muratpaşa Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte ilçe genelindeki okullarda kantin denetimlerine başladı. Okulların açıldığı günden bugüne 120 okulda kantin denetimi gerçekleştiren ekipler, denetimlerin yıl boyu aralıksız devam edeceğini kaydetti. 

\ \ \ \

Muratpaşa Belediyesi, 19 Eylül pazartesi günü çalan ders ziliyle başlayan yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte kantin denetimlerine başladı.
\ \ Çevre Konuma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı zabıta personeli, gıda yüksek mühendisi ve yüksek biyologdan oluşan 3 kişilik ‘Gıda-Sıhhi Denetim Birimi’ şu ana kadar 120 okul kantinini denetledi.
\ \ Denetimlerde kantinler gıda güvenliği ve hijyenik şartlar açısından değerlendiriliyor. Gıda güvenliği açısından kantinlerde satışa sunulan gıda maddelerinin son tüketim tarihleri incelenirken, kantinler çalışma ruhsatları olup olmadığı, hijyen koşullarına uyup uymadıkları yönünden de denetimden geçiyor.
\ \ Denetimlerle birlikte ekipler, genel hijyen, gıdaların muhafaza koşulları, sağlıklı gıda maddesi satışı ve uyulması gereken kullar hakkında da okul kantini işletmecilerine bilgilendirmede bulunuyor. Yetkililer Muratpaşa’da okul kantin denetimlerini yıl boyu aralıksız devam edeceğini belirtti.

\ \ \ \

 

\ \