Gökhan ve Tuba çiftinin 2. çocukları olan Hasan Hüseyin Orman dünyaya geldikten 22 gün sonra anne sütünü her seferinde kusmaya başladı. Minik bebeğin fışkırır tarzda kusmaları artarken bir yandan da kilo kaybı yaşıyordu. Aile bunun üzerine ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Op. Dr. İsmail Başaran’a başvuruda bulundu.  Yapılan tetkikler sonucunda bebeğin yansılanım incelemesinde mide çıkışında darlık tespit edildi. Pilor stenozu (Mide ile onikiparmak barsak arasındaki fizyolojik geçiş bölgesinin ve kas tabakasının kalınlaşmasına bağlı aşırı darlık) tanısı konulan minik bebek hemen ameliyata alındı. 

Başarılı geçen operasyon sonunda eski sağlığına kavuşan Hasan Hüseyin kısa bir izlem sürecinin ardından şifa ile taburcu edildi

Op. Dr. İsmail Başaran, Pilor Stenoz tanısı ile Reflü’nün karıştırıldığına dikkati çekerek bu durumun tedaviyi zorlaştırdığını, geç teşhisin hastanın ölümüne bile neden olabileceğini dile getirdi.  Op. Dr. Başaran;”  Gökhan ve Tuba çifti bebekleri Hasan Hüseyin’in sürekli kusmasından dolayı kilo alamama giderek sarılığının artması şikayetleri ile hastanemize başvuruda bulundu. Yapılan tetkikler sonucunda hastamızın mide çıkışındaki kasların kalınlaşmasına bağlı bir darlık tespit ettik. Bu durum yenilen gıdaların bağırsaklara geçmesini engellemekte kilo kaybının yaşanmasına neden olmaktaydı. Yapılan ameliyatla birlikte minik bebeğin kalınlaşan kaslarının yerini açarak midenin çıkışını rahatlattık. Çocuğumuz bir gün sonra beslenmeye başladı. İzlenim sürecinin ardından hastamızı şifa ile taburcu ettik. Pilor stenozu hastalığı teşhis konulmadığı zaman maalesef ölüme kadar giden bir hastalıktır.  22 günlük bir bebekte bu ameliyatın ayrıca yapılmış olması da hastane ekibimizin başarısını göstermektedir.”  dedi. 

Çocuklarının sağlığına kavuşmasıyla rahat bir nefes alan Gökhan ve Tuba çifti, önce çok korktuklarını ancak ameliyatın ardından Hasan Hüseyin’in beslenmeye başlamasıyla bütün kaygılarından kurtulduklarını dile getirdi. Baba Gökhan Orman emeği geçen herkese teşekkür ederek; “  oğlumun eski sağlığına kavuştuğunu gördükten sonra adeta yeniden doğdum.” dedi. 

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş başarılı operasyonun ardından Op. Dr. İsmail Başaran ve ekibine teşekkür ederek güçlenen kadromuzla birlikte hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak için daima buradayız dedi.