Kızılay Genel Başkanı Kınık, corona virüs tedavisine olabilecek etkisi hakkında planlanan gelişmelerin haberini verdi. Başkan Kınık, Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan’ın sorularını cevapladı ve salgını Çin’de başladığı günden beri incelediklerini söyleyerek bir afet operasyon merkezi kurduklarını ekledi.

PLAZMA TEDAVİSİ

Corona virüs ile savaşan birçok ülkenin de gündeminde olan “plazma tedavisi” hakkında kritik açıklamalarda bulunan Başkan Kınık, “Hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş, kanında da 2 haftadır virüs bulunmayan gönüllü bağışçılarımızı alıyoruz ve plazmalarını alıyoruz. Sıvı kısmını alıp diğer kısmını geri veriyoruz. Plazmada ne var? İmmunglobolin dediğimiz antikorlar var. Bu immunglobilinler, yoğun bakıma alınmış, solunum sıkıntısına girmiş, durumu kötüye giden riski yükselmiş vatandaşlarımız için onu uçurumun kenarından çekip alabilecek bir tedavi edici özelliği var.” diye konuştu.

TEDAVİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Önümüzdeki haftayı tedavi için yapılması gereken hazırlıklara ayıracaklarını açıklayan Kınık, bir sonraki hastada yavaş yavaş iyileşmiş hastalardan plazmaların alınacağını açıkladı.