p>Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında ev mutfaklarında gıda güvenliğinin geliştirilmesi ve yapılan pişirme, saklama hatalarının giderilmesi, daha sağlıklı besinler hazırlanması amacı ile ‘Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Mutfak Sırları’ isimli Eğitim Projesi gerçekleştirildi.

\ \ \ \

Alanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü Hanımeller 1 El Sanatları Atölyesinde yapılan eğitim seminerinde  Gıda Mühendisi Zeynep Kiriş tarafından, güvenli gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Gıda maddelerinin satın alınması, pişirilmesi, muhafaza edilmesi ve tüketilmesi hakkında doğru ve yanlış yapılan uygulamaların anlatıldığı eğitim programı katılımcılardan gelen sorular ile birlikte şekillendi.

\ \ \ \

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Edoğmuş, Dünya Gıda Günü nedeni ile tüm yurtta gıda güvenliği etkinliklerinin yapıldığını belirterek, “Alanya Belediyesi olarak halkımızın gıda güvenliği ile farkındalığını arttırmak, mutfaklarında gıda risklerinin azaltmaya yardımcı olmak, medyada yer alan gıdalarla alakalı yanlış yönlendirmeleri ortadan kaldırmak amacı ile bu seminerler devam edecek” dedi.

\ \