Alanya'nın komşu ilçesi Gündoğmuş'ta bulunan Devlet Hastanesi'nin rolü E-3'ten E-1'e yükseltildi. Sağlık bakanlığından konuyla ilgili yapılan ayrıntılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Antalya Gündoğmuş Devlet Hastanesi 16.10.2017 tarihinden itibaren E-III Grubu hastane rolünde Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde1. basamak entegre sağlık hizmeti sunmaktadır. Hastanenin rolünün E-III'ten E-I'e yükseltilerek Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne devri ile sağlık hizmetlerinin niteliği ve çeşitliliği artacaktır.
2017 yılı TÜİK verilerine göre ilçe nüfusu 7 bin 593'dür.
Gündoğmuş İlçesinin Antalya İl merkezine uzaklığı 149 km, Manavgat İlçesine uzaklığı 70 km, Alanya İlçesine uzaklığı 71 km, Akseki İlçesine uzaklığı ise 76 km'dir.
Gündoğmuş Devlet Hastanesinde5 pratisyen hekim ve 4 müşahede yatağı ile acil nöbet hizmeti sunulmaktadır. Grup yükseltilmesi ile acil sağlık hizmetleri 1. seviye acil veya acil ünitesi yapılanması içerisinde sunulabilecektir. Acil hastaların pratisyen tabiplerce karşılanması, mevcut uzman tabiplerin mesai saatleri haricinde lüzumu halinde icap yöntemi ile kuruma  davet edilmesi sağlanacaktır.
Grup yükseltilmesi ile pratisyen tabiplere ilave olarak, 5 ana branştauzman tabip göreve başlayacaktır. Bu uzmanlık dallarında 2. basamak poliklinik muayene hizmeti verilebilmesi ve yatışı yapılan hastaların uzman düzeyinde takip ve tedavisi sağlanacaktır. Hastalarımız başka ilçelere gitmek zorunda kalmadan hekim raporlarını ve reçetelerini edinebileceklerdir. 
Mevcut hastane binasında 5 hasta yatağı bulunmaktadır. Grup yükseltilmesi ile kullanılamayan hasta yataklarının aktif olarak kullanılması sağlanacaktır.12 yataklı yeni hizmet binasının sözleşmesi yapılmış olup, yapımına başlanmıştır. Fatih Mahallesi 153 Ada 11 Parsele kayıtlı 7.706 m2’lik taşınmaz Bakanlığımız adına tahsis edilerek, 2017-2018 yılı yatırım programına alınmıştır. 1.050 m2 oturma alanı ve 3.143 m2 toplam kapalı alana sahip olacak tesis, tek blok ve 4 katlı olacaktır.Binanın fiziki gerçekleşme oranı %12 olup, 2019 yılı Mart ayı itibariyle tamamlanması öngörülmektedir. Yeni hizmet binasına ait fotoğraf ve bilgiler ilişikte sunulmuştur. 
Hastane bünyesinde basit hizmet laboratuvarı bulunmakta olup, grup yükseltilmesi ile gözetimli hizmet laboratuvarı olarak daha kapsamlı hizmet verilecektir.
1 diş hekimi ve 1 diş üniti ile Gündoğmuş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak Manavgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bağlı hizmet sunulmaktadır. Grup yükseltilmesi ileGündoğmuş Ağız ve Diş Sağlığı Biriminin en yakın ağız ve diş sağlığı merkezine bağlanmasına gerek kalmaksızın, hastane bünyesinde verilen ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin MEDULA'ya bildirim ve fatura tahakkuku, hastanenin kendi tarafınca yapılabilecektir.
Grup yükseltilmesi ile bireylerin, toplumun ve özel ihtiyaç grubunda yer alan kişilerin sağlık hizmetlerinden beklentilerinin tam ve sürekli olarak karşılanması, hastaların çeşitli ihtiyaçlarının uygun bir ortamda, hızlı, verimli ve mağduriyet yaratılmadan giderilmesi, böylece sağlık bakım kalitesinin yükseltilmesi sağlanacaktır.
Evde sağlık hizmetlerinin Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne devri uyarınca, Gündoğmuş Devlet Hastanesine Evde Sağlık Hizmetleri Birimi açılabilmesi, hastanenin rol değişikliğini gerektirmektedir. İlçenin yaşlı nüfus oranının yüksek olması evde sağlık hizmetlerinin bölgedeki önemini arttırmaktadır. Söz konusu hastaların evde sağlık hizmetlerine erişimi, ilçede bir Kamu Hastanesinin varlığı ile mümkün olmuştur.
Gündoğmuş Devlet Hastanesinin E-I Grubu hastane rolüne yükseltilerekHalk Sağlığı Genel Müdürlüğünden Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne devredilmesi, 05.07.2018 tarih ve 1802 sayılı Bakanlık Makam Oluru ile uygun görülmüş olup; gerekli iş ve işlemler Başkanlığımızca yürütülmektedir."