p>
Türkiye Bireysel Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Aday Kadro Seçmesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda tüm heyecanı ile 20 İl’ den 107 sporcunun katılımı ile başladı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Alanya Belediyesi’nin ev sahipliği ile düzenlenen Türkiye Bireysel Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Aday Kadro Seçmesi açılış seremonisi gerçekleştirildi. Şampiyona’nın açılış seremonisine Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yüzme Branşı Yönetim Kurul Üyesi Mehmet Tunç, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, sporcular ve vatandaşlar katıldı. 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yüzme Branşı Yönetim Kurul Üyesi Mehmet Tunç, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven’e ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Şampiyonanın ilk gününde 100 metre kelebek, 50-100 metre kurbağalama, 50-200 metre serbest, 50-100 metre sırt kategorilerinde sporcular yarıştı. Şampiyona yarın saat 09.00’da kaldığı yerden devam edecek. Müsabakaların sonunda dereceye giren sporcular madalya ile ödüllendirilecek.