p>GAZİPAŞA Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, (SYDV) ihtiyaç sahibi vatandaşların barınma sorununu gideriyor. İlçede SYDV tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 18 vatandaş, evlerine kavuştu. Belirlenen 21 vatandaşı daha sıcak bir yuvaya kavuşturmak için çalışmalarını sürdüren vakıf, bu evleri de tamamladıktan sonra 39 ihtiyaç sahibi vatandaşı ev sahibi yapmış olacak. Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahibi ailelere destek vermeyi sürdüren SYDV şu ana kadar Sugözü, Güney, Yenigüney, Kızılgüney, Ilıca, Çakmak, Yeşilyurt gibi kırsal bölgelerde yapmış olduğu evleri vatandaşlara teslim ederken, kalan evlerin de tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor. 
GAZİPAŞA KAYMAKAMINDAN ALLAH RAZI OLSUN
Daha önce Kızılgüney Mahallesi’nde Arif Balçık adlı vatandaşa prefabrik ev yaparak teslim eden vakıf, birkaç ay önce Kızılgüney Mahallesi’nde Şaban Taşlık adındaki ihtiyaç sahibi bir vatandaşa daha prefabrik ev yaparak teslim etti.Yeni evine kavuşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşayan Şaban Taşlık, “Biz ne kadar çalışırsak çalışalım, hayatta böyle bir ev yaptırıp, içine oturma şansımızolmazdı.  Evimizi yaptıran Kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve vakıf üyelerine teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
37 EVDE ONARIM YAPILACAK
SYDV ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı evleri zarar görmüş vatandaşlara da yardım ediyor. Evleri yıkılmak üzere olan ve insan sağlığı açısından risk oluşturan evleri tespit edip, bakım onarım çalışmasını yapacak olan vakıf, önümüzdeki aylarda 28 evin büyük onarımını ve 9 evin ise onarım çalışmasını yapacak. SYDV toplam 37 ihtiyaç sahibi vatandaşın evinde bakım onarım çalışması gerçekleştirecek. Bu çalışmalarda tamamlandıktan sonra toplam 76 vatandaş sıcak bir yuvaya kavuşmuş olacak.