p>Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanması planlanan yeni hastanelerle yaklaşık 800 yatağın daha devreye gireceğini açıkladı. Yılmaz Alanya bölge hastanesinin önümüzdeki yılın ortalarında hizmete girmesinin plandığını söyledi. 

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanması planlanan yeni hastanelerle yaklaşık 800 yatağın daha devreye gireceğini açıkladı. Yılmaz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde böbrek ve karaciğer nakli için ruhsat işlemlerinin tamamlandığını ve nakillere başlanacağı müjdesini de verdi. Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya\'nın işadamlarından oluşan Salı Grubu\'nun Antalya Tenis İhtisas Kulübü\'ndeki toplantısına katıldı. Necat Yılmaz, Antalya\'daki sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. Yılmaz, sağlıktan sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak\'ın da katıldığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.
YAKLAŞIK 800 YATAK
Prof. Dr. Yılmaz, yatak sayısı bakımından Antalya\'da son yıllarda büyük bir artış kaydedildiğini açıkladı. Sağlıkta verilen hizmetin niteliğinin de çok önemli olduğunu anlatan Yılmaz, son sekiz aylık dönemde Kemer, Kaş, Korkuteli ve Gazipaşa\'da olmak üzere Antalya\'da toplam dört yeni hastaneyi açtıklarını açıkladı. Önümüzdeki aylarda da yeni hastanelerin devreye gireceğini anlatan Prof. Dr. Yılmaz, \"Her iki ayda bir hastane açıyoruz. Önümüzdeki ocak ayına kadar da Serik Devlet hastanesi, Elmalı Devlet Hastanesi ve Kepez Sütçüler Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesinin 300 yatağı geçen ek binası devreye girecek. Böylece önümüzdeki birkaç ay içerisinde de yaklaşık 800 yatak kapasitesi devreye girmiş olacak\" dedi.
ALANYA BÖLGE HASTANESİ
Önümüzdeki yılın ortalarına doğru Alanya Bölge Hastanesinin de hizmete girmesinin planlandığını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, ilçelerde Demre hariç yenilenmemiş hastane kalmadığını açıkladı. Demre\'deki hastanenin de yenilenmesi için 2016 yatırım programına alınması konusunda gayret ettiklerini anlatan Yılmaz, Finike Devlet Hastanesinin de sorununu çözdüklerini söyledi. Sağlık turizmine de çok önem verdiklerini vurgulayan Yılmaz, sağlık turizminde de niteliği artırmak gerektiğini söyledi. Antalya\'nın Aksu bölgesinde 300 yataklı hastane yatırımı ve 150 yataklık fizik tedavi ve rehabiliasyon merkezi için söz alındığını anlatan Yılmaz, buna karşılık Antalya\'nın Duacı bölgesinde yapılması planlanan 1000 yataklı şehir hastanesi projesiyle ilgili olarak ise yatırım kararının çıkmadığını belirtti.
ANTALYA SAĞLIKTA MARKA OLMALI
Sağlık turizminin gelişmesi için otellerin klinik gibi kullanılmasını öngören bir çalışma yaptıklarını ifade eden Yılmaz,\"Bu konuda hazırlana n yönetmeliğin Resmi gazetede yayınlanmasıyla Antalya\'daki otellerin de bundan büyük pay alacak. Antalya yine de sağlıkta iyi bir noktada yer alıyor. Antalya\'yı turizmde olduğu gibi sağlıkta da bir marka yapmalıyız. Bu da herkesin vurgulaya vurgulaya gündeme getireceği bir husustur\" diye konuştu.